У тренерському штабі БК «Запоріжжя» працюватиме литовський спеціаліст!

30-річний фахівець Паулюс Баркус буде помічником головного тренера Станіслава Овдєєнка

 

Як гравець, Паулюс Баркус вигравав NKL – другий за силою дивізіон чемпіонату Литви. Але з ранніх років кар’єри відчував пристрасть до тренерської роботи. «У мене завжди було бажання допомагати гравцям розвиватися», – зазначив новоспечений тренер БК «Запоріжжя» прес-службі клубу.

 

У 21-річному віці Паулюс Баркус завершив кар’єру гравця і одразу став тренером. У 2011 його назначають помічником тренера команди «Naglis» рідного міста Паланга, яка тоді виступала в найсильнішому чемпіонаті країни. Через два роки вже обіймає пост головного тренера в NKL Лізі, ставши наймолодшим наставником в історії баскетболу Литви. За підсумком сезону був номінований на нагороду «Тренер року». Загалом Паулюс Баркус провів у NKL Лізі шість років на різних посадах, потім працював у баскетбольній академії Китаю «Zhanf Qingpeng», а в минулому сезоні був головним тренером команди «Zestaponi» із чемпіонату Грузії.
Паулюс Баркус, тренер БК «Запоріжжя»: 

 

– Я дуже радий приєднатися до БК «Запоріжжя» – команди, яка завжди б’ється до останньої секунди, прагне перемагати і завжди проводить кожну гру як останню. Я розраховую зустріти тут людей, які горять баскетболом, цінять момент і хочуть досягати максимум. Постараюсь допомогти команді повторити успіх минулого сезону, а ще краще – домогтися більшого.
Прес-служба БК «Запоріжжя»