Команда Ногайського коледжу ТДАТУ виграла обласні змагання з настільного тенісу серед закладів фахової професійної освіти

На базі Запорізького будівельного коледжу відбувся обласний етап ІІІ Спортивних Ігор серед студентів ЗФПО України з настільного тенісу. За право представити Запорізьку область у всеукраїнському етапі змагань сперечалися команди десяти закладів фахової професійної освіти регіону.

 

-Цього року було проведено лише три змагання серед ЗФПО, зважаючи на адаптивний карантин, ми провели лише шахи та шашки. Після виходу Запорізької області з червоної зони ми поновили змагання, але оскільки мало навчального часу залишилося – складно зібрати команди, нема часу підготуватися, не встигнемо багато провести. Цього року ще відбудуться змагання з кульової стрільби. Поновлення змагань є вагомим аргументом з популяризації фізичної культури і спорту, тож сподіваємось що надалі зможемо проводити їх за стабільним календарем, — розповів головний спеціаліст Запорізького обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, Олександр Авраменко.

 

Студенти змагалися в одиночному розряді серед юнаків та дівчат, і в парному – серед юнаків, та змішаних пар. Спершу команди зіграли у двох групах, з кожної вийшло по дві сильніші команди — Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ, «Ногайський коледж ТДАТУ, Запорізький будівельний коледж, Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ.

У підсумку в загальному заліку перше місце обласного етапу спортивних ігор  посіла команда з Мелітополя – студенти ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ», другий — «Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ», третя позиція у господарів турніру – збірної «Запорізького будівельного коледжу».

 

В особистому заліку серед перших ракеток переміг Богдан Олексенко («Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ»), другий — Данило Сириця («Ногайський коледж ТДАТУ»), третій – Олег Шуньков («Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ»).

 

Восьмий рік займаюся тенісом. Довго для себе шукав якийсь вид спорту — пробував багато секцій, і лише теніс сподобався. На своїх перших змаганнях вступив гарно, і вирішив для себе що буду далі займатися і тренуватися. Сьогодні хотів  здобути перше місце і прославити свій коледж! А взагалі у мене серйозні плани стосовно тенісу — хочу після коледжу піти в університет на спортивну спеціальність, аби стати тренером з цього виду спорту, — поділився Богдан Олексенко

 

Серед других ракеток найбільше балів набрав Олександр Запорожченко («Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ»), другу позицію має Володимир Нехороший («Ногайський коледж ТДАТУ»), третю – Олександр Онищенко («Запорізький будівельний коледж»).

Серед дівчат на першій сходинці Єлизавета Зюзіна («Ногайський коледж ТДАТУ»), друга – Єлизавета Лебідь («Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ»), третя Лілія Федина («Запорізький будівельний коледж»).

 

Почала займатися тенісом з 8 класу, і з того часу стала вигравати на змаганнях. Мабуть це генетичне — у мене вся родина займається тенісом — і дідусь і тато. Вони мені першу ракетку подарували на День народження, от досі нею граю і виграю, — розповіла Єлизавета Зюзіна.

 

У змаганнях чоловічих пар найкращий результат показав дует «Економіко-правничого фахового коледжу ЗНУ». Серед змішаних пар лідерами стали студенти «Ногайського коледжу ТДАТУ». За підсумками обласного етапу буде складено збірну Запорізької області яка в листопаді представить наш край на всеукраїнському фіналі змагань.

 

Командний залік ІІІ Спортивних Ігор серед студентів ЗФПО України з настільного тенісу

 

  1. ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ»
  2. ВСП «Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ»
  3. ДВНЗ «Запорізький будівельний коледж»
  4. ВСП «Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ»
  5. Мелітопольський промислово-економічний фаховий коледж
  6. ВСП «Запорізький гідроенергетичний фаховий коледж ЗНУ»

7.-8. КЗ «Запорізький медичний фаховий коледж» ЗОР, Запорізький авіаційний коледж ім. О.Г.Івченка

9.-10. ВСП «Запорізький фаховий металургійний коледж ЗНУ»,  ВСП «Запорізький фаховий коледж бізнесу та харчових технологій ЗНУ»

 

Запорізьке обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України