БК «Запоріжжя» виборює п’яту перемогу поспіль

Запорізька команда закриває сезонну серію з «Харківськими Соколами» результативною перемогою  

 

БК «Запоріжжя – БК «Харківські Соколи» 102:79 (36:16, 19:25, 22:23, 25:15)

«Запоріжжя»: Кеффі (9 + 4 підбирання + 10 передач), Сізов (11 + 4 підбирання + 7 передач), Мальчевський (8), Грицак (8 + 6 підбирань + 4 передачі), Тихонов (23 + 9 підбирань) – старт; Тітов (5 + 4 підбирань), Міхєєв (15 + 3 передачі), Маяускас (19 + 7 підбирань), Рагімов (2), Морозов (2). Головний тренер: Валерій Плеханов

«Харківські Соколи»: Бояркін (9 + 6 передач), Боггз (6 + 3 передачі), Шевченко (8 + 5 підбирань), Чумаков (14 + 3 підбирання), Граф (15) – старт; Місяць (7 + 3 підбирання), Мусієнко, Пейдж (7 + 4 передачі – 4 втрати), Нємцу (4), Пресслі (3), Анісімов (6 + 3 підбирання). Головний тренер: Ренетас Куріліонокас

Для гравців «Запоріжжя» цей матч став п’ятим за останні дев’ять днів, через що могли виникнути труднощі у зв’язку з фізичною втомою. Проте зі старту ніяких наслідків втоми, а лише максимальна агресія від господарів – так запоріжці дуже швидко взяли ситуацію під свій контроль. Високий відсоток реалізації триочкових (6/8 – 75%), виграний підбір (10/4) і надійний захист спричинили тотальну різницю в рахунку  – 36:16.

Протягом другої чверті перевагу вдалося збільшити до «+25», після чого в злагодженому механізмі команди Валерія Плеханова щось зламалося. Суперники помінялися ролями – вже харків’яни набрали агресії в нападі, а запоріжці не встигали в захисті. Джеремі Пейдж та Валерій Анісімов, які на двох принесли своїй команді 13 очок у другій чверті, допомогли «Соколам» виграти її за рахунком – 25:19. Проте перевага від «Запоріжжя» нікуди не ділася. Дмитро Тихонов з 14 очками очолював список бомбардирів, маючи при цьому 2/2 – дальні кидки. Зі 100% реалізації триочкових був Іван Міхєєв (3/3). Різницю на підбираннях (21/11) забезпечували Аурімас Маяускас (6) з Андрієм Грицаком (5). Олександр Сізов віддав 6 результативних передач за першу половину, Майк Кеффі – п’ять.

Попри провальну першу чверть «Харківські Соколи» продовжували шукати можливість повернутися в гру. Третю чверть підопічні Ренатаса Куріліонокаса провели абсолютно на рівних і на старті заключної підібралися на відстань у дев’ять очок. Запоріжців розбудило влучання Олександра Сізова, слідом за яким перехоплення Івана Міхєєва та швидкий відрив Андрія Грицака збільшують різницю до «+14». Команда Валерія Плеханова повернула собі впевненість, а разом з нею й тотальну перевагу в рахунку. Влучання Сізова, домінування у трисекундній зоні Тихонова з Маяускасом і грамотна гра Майка Кеффі дозволила тренерському штабу «Запоріжжя» випустити виключно молодих гравців на останні хвилини. Ті не підвели і встигли набрати очки для себе у цій грі та завершити поєдинок впевненою перемогою – 102:79.

П’ятий поспіль виграний матч показує стабільність запорізького колективу. До легіонерів клубу Кеффі та Маяускаса все частіше приєднується в якості лідерів українські гравці. Як і в грі з «Прометеєм», сьогодні найбільше очок команді приніс Дмитро Тихонов (23). Дуже якісний поєдинок провів Іван Міхєєв (15 очок, 4/5 – дальні кидки). Тепер БК «Запоріжжя» отримає майже тиждень на підготовку до наступної гри чемпіонату, яка відбудеться вдома, 29 квітня, з лідером Суперліги БК «Київ-Баскет».

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Змусили трохи похвилюватися. На установці наводив приклад першого матчу «бабблу», коли грали з «Одесою». У першій половині їх просто не помітили, потім рано повірили в успіх. Мало не зайшли тоді в клатч. «Соколи» дуже схожі в цьому плані. Мало вдало розпочати матч і повести з різницею. Так і вийшло. Багато команд за рахунку 16:36 вже опустили б руки. Супернику віддаю належне. З бажанням билися до кінця, боролися, старалися не вдарити в бруд обличчям. Молодці. П’ять днів поспіль – випробування не для людей зі слабкими нервами. У лютому-березні ми жалілися, коли грали тільки на виїзді. Добре, що зараз граємо вдома. Розумію, що хлопці втомилися, ноги не йдуть м’язи настільки забиті, що все. Головне, зуміли добитися результату. Ми свої очки взяли, навіть ті, на які можливо й не розраховували, але апетит приходить під час їжі. Добре, що зараз буде хоч якийсь час на відновлення та підготовку. Дуже серйозно будемо налаштовуватися на «Київ-Баскет» і «Тернопіль». Вболівальники вже забули ті дні, коли наша команда у верхній частині турнірної таблиці. Віримо, що після 10 травня знімуть карантин і нас чекає не одна гра в сезоні з глядачами.

 

Прес-служба  БК «Запоріжжя»