БК «Запоріжжя» здобуває вражаючу перемогу над «Дніпром»!

БК «Запоріжжя» продовжує переможну серію на своєму майданчику, вдруге в сезоні здолавши діючого чемпіона Суперліги – «Дніпро»


БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро» 68:62 (19:15, 19:9, 9:13, 21:25)

«Запоріжжя»: Кеффі (18 очок + 11 передач + 6 перехоплень), Сізов (3 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Мальчевський (3 + 4 підбирання), Грицак (6 + 11 підбирань), Тихонов (11 очок + 6 підбирань) – старт; Маяускас (20 очок + 6 підбирань), Міхєєв (4 + 3 передачі), Тітов (3). Головний тренер: Валерій Плеханов

«Дніпро»: Санон (7  + 5 передач), Террелл (1), Глєбов (2 + 5 передач – 3 втрати), Тимофєєнко (11 + 4 підбирання + 4 перехоплення), Кравцов (15 + 8 підбирань – 3 втрати) – старт; Шундель (10 очок + 3 передачі – 3 втрати), Корнієнко, Коломойський, Бобров (13 очок + 5 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення – 4 втрати), Натяжко, Бондарчук, Закурдаєв (3 + 3 передачі). Тренер: Дмитро Болдаєв

Переможні результати БК «Запоріжжя» під час домашньої серії завжди супроводжувалися лише максимальною віддачею гравців та шаленим бажанням. Але грати в такому ритмі фактично через день неможливо, через що були певні побоювання напередодні зустрічі з «Дніпром», чий ростер значно ширший. Запоріжці вкотре провели неймовірно виснажливий поєдинок, де перевершили суперника в багатьох ігрових компонентах та бажанні.

Хоча старт «Дніпра» був багатообіцяючим – ривок 6:0 за рахунок результативності виключно Станіслава Тимофеєнка. Валерій Плеханов бере тайм-аут, після якого вже «Запоріжжя» відповідає нокаутуючим ривком – 15:0 і прокидається у захисті. Ще під час стартової чверті команді вдалося налагодити гру на обох половинах майданчика, що й дозволило отримати переможні цифри за підсумком десяти хвилин – 19:15. У другій чверті проблем у дніпрян лише додалося. Велика кількість втрат, програний щит, гірший відсоток реалізації – все це наслідок хорошої командної роботи гравців «Запоріжжя» у захисті. Справжнім королем на підбираннях був молодий Андрій Грицак. У нападі найстабільніший відсоток мали Аурімас Маяускас та Дмитро Тихонов. Лише дев’ять пропущених очок за чверть збільшили загальну різницю в рахунку – 38:28.

На зображенні може бути: 1 особа та текстПісля великої перерви малюнок гри не змінився, проте в третій чверті у «Запоріжжя» з’явилися проблеми в нападі. Контроль на щитах та погана реалізація штрафних «Дніпром» допомогли зберегти лідерство перед заключною чвертю – 47:41. У вирішальні хвилини відповідальність за напад команди взяли троє гравців – Кеффі, Маяускас та Грицак. Їхні 20 очок на трьох стали вирішальними лише за рахунок не менш якісного захисту, де виблискували абсолютно всі. Впродовж останньої чверті «Дніпро» домігся максимальної різниці «-4» за дві з половиною хвилини до завершення матчу, але шість очок поспіль від Майка Кеффі, включно з дальнім влучанням фактично поставило крапку у цьому протистоянні. Аурімас Маяускас довершив справу влучними штрафними – 68:62.

За рахунок характеру «Запоріжжю» вдалося перемогти на своєму майданчику ще одного суперника з лідируючої трійки. Надійний захист команди Валерія Плеханова вже стає візитівкою колективу, який доводить, що п’яте місце в чемпіонаті далеко не межа. Далі на запоріжців чекає дуель з «Харківськими Соколами» цієї п’ятниці, 23 квітня, в палаці спорту «Юність» о 18:00.

 

БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро». Післяматчева прес-конференція. Коментарі переможців

Аурімас Маяускас, форвард БК «Запоріжжя»:

– Потрібно грати з енергією, коли ти поступаєшся супернику в габаритах. У нашій команді всі гравці справжні бійці. Ми зібрали 19 підбирань у нападі, при тому що суперники вищі за нас. Ми всі б’ємося, коли виходимо на майданчик. Всі без виключення викладаються на повну і роблять все заради перемоги.

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Це все результат кропіткої праці, яка починалася ще  в серпні. Там закладали основи для фізики. Ми знали, що не ніяк будемо найбільшою командою в лізі. Чітко розуміли, що наше завдання – не програти у силовій боротьбі. Потім постійно намагалися фізику підтримувати. Крім того, хлопці перейнялися загальною ідеєю. Мої вчителі говорили, якщо у тебе немає команди, яка забиває 100 очок, треба пропускати не більш 70. Якщо пропускаєш 60-70 очок, то в 50% випадків ти виграєш. Останнім часом більше 70 очок за гру не пропускаємо. Тільки завдяки тому, що хлопці віддаються повністю на 100%. Вони не зупиняються, продовжують працювати. Розумію, що накопичилася втома. Розумію, наскільки важко грати в такому графіку. Хлопці самі хочуть довести, що заслуговують більшого. Я маю на увазі у фінансовому плані та в плані результату. Нас на початку сезону списали. Потім ніби як придивилися. Хочеться думати, як би склався сезон, якби не коронавірус і шість поразок поспіль. Напевно, було б ще цікавіше. Але все це ігри чемпіонату. Ми вже потрапили в плей-офф. Суперника не вибираємо. Продовжуємо працювати в кожному матчі як в останньому. Переживаю за матч з «Харківськими Соколами». Але сьогодні я вітаю всіх наших вболівальників, керівництво і окремі вітання для моєї дружини – у неї сьогодні день народження. Ми в свою чергу відпочивати не будемо. Будемо працювати. Готуємося до «Соколів» серйозно. Вважаю, що легкої прогулянки не буде. Зазначу сьогодні ще виграний підбір. Це вартує багато. 19 підбирань у нападі – дійсно хороший показник. Це свідчить про агресію. Те, про що домовлялися з хлопцями. Вони від матчу до матчу все намагаються виконувати. Раніше на чужому щиті в основному працював Андрій Грицак. Зараз працюють всі. Це приємно. Так ми працюємо кожного дня в тренувальному процесі. Це відображається в матчах.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»