Збірна Запорізької області показала високі результати на Кубку України з веслування на байдарках і каное

 

Запорізькі веслувальники потужно відкрили новий змагальний сезон на Кубку України пам’яті Юлії Рябчинської з веслування на байдарках і каное, який проходив у місті Дніпро (8-12.04.2021)

Вихованка ДЮСШ « Локомотив» Єлизавета Саржина стала чемпіонкою на олімпійській дистанції 500м в К4,  а також здобула бронзові нагороди в класі К2 на дистанції  1000м і, в К4 на 200м, виконавши при цьому норматив Майстра спорту України.

Ще одна вихованка цієї школи Анастасія Овцинова здобула третє місце у складі четвірки К4 на дистанції 500м.

Артем Четвертак на першому старті сезону зумів відібратися до збірної команди для участі в Чемпіонаатах світу та Європи U-23.  На Кубку України Артем Четвертак в парі з Павлом Борсуком посів четверті місця  дистанціях 1000м та 500м, пропустивши вперед тільки екіпажі дорослої збірної, які боролись за потрапляння на олімпійську кваліфікаційну регату.

Всіх вищеперелічених спортсменів підготувала Юлія Федорівна Савельєва.

Також традиційно високий клас на змаганнях показали вихованці енергодарської школи веслування, під керівництвом ЗТУ Сергія Степановича Снєжка.

Олександр Чехмістренко посів перше місце у класі   К4 на дистанції 1000м та був третім у К1 на  5000м.

Дмитро Кряж став чемпіоном України у класі С4 на дистанції 500м і був третім у складі четвірки С4  на дистанції 200м.

Денис Давидов здобув срібну медаль на каное одиночці С1 на дистанції 5000м.

І як ми вже повідомляли, Людмила Бабак здобула срібло в С1 на дистанції 1000 м , і бронзові медалі у цьому ж класі на дистанціях 5000 і 200 м, здобувши право представляти Україну на європейському відборі на Олімпійські Ігри.

У командному заліку Кубка України збірна Запорізької області посіла десяте місце.