Запорізькі легкоатлети беруть участь у чемпіонаті Європи

Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

 

Цими днями в польському місті Торунь проходить чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні, де Запорізькі область представляють четверо спортсменів.

В бігу на  60 м вперше в своїй кар’єрі виступала на дорослому чемпіонаті Європи у приміщенні Вікторія Ратнікова. Запоріжанка  вийшла до півфіналу показавши другий час у своєму кваліфікаційному забігу – 7.31 сек. У півфіналі вихованка Костянтина Михайловича та Олени Володимирівни Рурак, показала такий же час — 7.31 сек. У загальному заліку він став 14-м і не дозволив Вікторії відібратися до фіналу.

На дистанції 400 метрів виступало одразу троє представників Запоріжжя. У жінок змагалися Катерина Климюк та Анастасія Бризгіна. Катерина у своєму кваліфікаційному забігу була четвертою, встановивши при цьому новий особистий рекорд — 52.70 сек. У загальному заліку цей результат став 10-м, і дозволив вихованці Костянтина Михайловича Рурака пройти до півфіналу.Анастасія Бризгіна з часом 53.50 сек також прибігла четвертою у своєму забігу, та нажаль за часом не зуміла подолати стадію кваліфікації.

У півфіналі Катерина Климюк показала 13-й час (53.10 сек), та нажаль не змогла потрапити до фіналу.

 

  • Мені здавалося, що я на фініші борюся лише з Де Вітт, а виявляється, там ще була білоруска. Мені її зовсім не було видно. У мене було величезне бажання у них виграти, але голландці я поступилася за фотофінішем, – говорить прес-службі Федерації легкої атлетики України Катерина Климюк. – Я вперше бігла 400 метрів двічі за день. Це надзвичайно складно. Я ще до кінця не відпочила після ранкового забігу, а вже потрібно виходити на вечірній. І я хочу привітати Аню Рижикову, вона мегакрута, встановила особистий рекорд. Показати такі високі результати в один день… Цьому треба вчитися.

 

Вже завтра Катерина Климюк та Анастасія Бризгіна отримають ще один шанс поборотися за нагороди першості континенту, у складі естафети 4х400 м.

 

У чоловіків в бігу на 400 м дебютував на чемпіонаті Європи cеред дорослих 19-річний запоріжець Микита Барабанов. При цьому хлопець показав у кваліфікації кращий час серед всіх українців — 47.51 сек. Це другий результат у його кар’єрі і 27-й з 49 учасників чемпіонату Європи в приміщенні.

  • Задоволений тим, що на дорослому чемпіонаті Європи зміг наблизитися до особистого рекорду. Звісно, хотілося б потрапляти в півфінал і наближатися до європейських результатів, але добре вже й те, що є прогрес, результат не стоїть на місці, можна готуватися і прагнути до більшого, – говорить Микита Барабанов. – Мій тренер, Костянтин Рурак, думаю, задоволений. В одному з інтерв’ю він говорив про те, що коли один раз показуєш високий результат, це одне, але коли повторюєш його на міжнародних змаганнях, то це вже зовсім інше. По ідеї, з його завданням я сьогодні впорався, — прокоментував свій виступ Микита прес-службі Федерації легкої атлетики України, — По особистим рекордам було зрозуміло, що результати суперників дещо вищі, але я намагався триматися лідерів забігу, при цьому не стрибати вище голови, не перетискати, щоб не втратити і підтримувати свій темп. У дорослій компанії, звісно, трішки хвилювався, але приємно було бігти з такими сильними суперниками. Я був у одному забігу з Павлом Маслаком, отримав неоціненний досвід. Але наступного разу, сподіваюся, вже більше наближуся до їхнього рівня».

 

«ЗА!спорт»