Запорізький дзюдоїст Данило Гуцол став віце-чемпіоном Кубка Європи

 

У столиці Чехії Празі відбувся відкритий Кубок Європи з дзюдо. Участь у змаганнях взяли 272 спортсмени з 23 країн світу, в тому числі збірна України, у складі якої змагалися троє запоріжців – Данило Гуцол, Дмитро Пилипенко і Віталій Шепель.

Найкращий результат продемонстрував Данило Гуцол. У вазі до 100 кг спортсмен провів три зустрічі. У першій лише за хвилину впорався з представником Великобританії, у півфіналі був сильнішим за поляка. А у фіналі переможну ходу нашого земляка перервав представник Угорщини, тож Данило везе додому срібло Кубка  Європи.

На сьомому місці завершив змагання Віталій Шепель. У вазі до 90 кг запоріжець був сильнішим за суперників з Австрії та Чехії, та поступився віце-чемпіону світу серед юніорів з Угорщини. Завдяки тому, що кривдник згодом вийшов до фіналу, Віталій отримав шанс поборотися за бронзу, втім у першій зустрічі втішного раунду програв супернику з Австрії.

Дмитро Пилипенко у вазі до 81 кг провів дві зустрічі – у першій здолав опонента з нідерландів, а далі програв фіну, та припинив участь у змаганнях.

Два срібла, дві бронзи, три п’ятих та п’ять сьомих місць, дозволили збірній України посісти високе сьоме місце командного заліку Кубка Європи.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»

Приєднуйтесь до нас на Facebook