БК «Запоріжжя» втримує переможний результат у матчі з «Одесою»

Провівши зразкову першу половину з особистим рекордом командної результативності, запоріжцям довелося відстоювати перемогу в непростому «клатчі»

БК «Запоріжжя» – БК «Одеса» 84:79 (25:16, 31:20, 11:21, 17:22)

БК «Запоріжжя»: Кеффі (17 + 7 підбирань + 5 передач), Міхєєв (6 + 3 підбирання), Сізов (13 + 3 передачі), Мальчевський (12 + 6 підбирань), Тихонов (4 – 5 втрат) – старт; Форчун (17), Тітов (1), Маяускас (14 + 7 підбирань + 4 передачі), Грицак, Морозов. Головний тренер: Валерій Плеханов

БК «Одеса»: Артамонов, (18 + 4 передачі) Кондраков (11), Носков (8 + 4 підбирання), Новіков (1), Браун (14 + 4 підбирання) – старт; Монді (10 + 7 передач), Бріджман (3), Заєць, Давидюк (2), Блейлок (10 + 7 підбирань + 3 передачі), Прокопенко (2 + 3 підбирання). Головний тренер: Олег Юшкін

На першу гру «бабблу» проти «Одеси» запоріжці вийшли дуже впевненими, зарядженими та організованими. Уже протягом стартової чверті вимальовувалася перевага за всіма статистичними показниками. Попри габарити суперника, команда Валерія Плеханова вигравала щит і трисекундну зону, а завдяки численним перехопленням та малої кількості власних втрат номінальні господарі мали «+5» за підсумком чверті. Прекрасно ввійшов у гру з «лавки» Аурімас Маяускас, стовідсоткову реалізацію демонстрував капітан Олександр Сізов, майже без пристрілки обійшовся Віталія Мальчевський, для якого кільця в палаці спорту «Прометей» майже як рідні.

Несамовитий заряд впевненості запоріжці перенесли на другу чверть. Відсоток триочкових кидків просто паморочив голову супернику. Гросмейстером у цій справі був Віталій Мальчевський, чиї цифри на периметрі були близькими до ідеальних (4/5 – 80%). Партнери стріляли з-за дуги не менш впевнено – по два влучання мали Сізов, Кеффі та Форчун. Перевага на підбираннях теж була колосальною (20/11), а в трисекундній зоні Аурімас Маяускас грамотно розбирався проти більш кремезного візаві Рамела Брауна. Командний настрій та дух привели «Запоріжжя» до найрезультативнішої першої половини – 56:36.

Можливо, в перерві вже закрадалися думки про режим економії сил задля завтрашньої гри з «Хіміком», через що тотальний контроль над грою було втрачено. Ще в дебюті третьої чверті Майк Кеффі отримав четвертий фол. Атака команди без головного ключа до успіху в певний момент зупинилася. Натомість з’явилися не властиві для першої половини численні втрати. «Одеса» протягом заключних двох з половиною хвилин чверті організувала ривок 10:0 і вийшла на «-10» перед вирішальним відрізком гри.

May be an image of текстЗаключна чверть розпочалася з триочкового влучання Юрія Кондракова, на що своєчасно відповів Іван Міхєєв, який нарешті зупинив затяжну «гольову» засуху набраних очок. Гра вирівнялася і «Запоріжжю» вдавалося стримувати суперника на відстань десяти балів. Проте в останні три хвилини команді Олега Юшкіна вдалося скоротити розрив до семи очок, а після тайм-ауту наставника одеситів Клим Артамонов встановив рахунок 79:75. На команди чекав «клатч», в якому важливі очки набрали Форчун та Кеффі з лінії штрафних. Не без нервів, але підопічні Валерія Плеханова втримали переможний результат 84:79.

Таким чином БК «Запоріжжя» здобуває шосту перемогу поспіль та розпочинає «баббл» у Кам’янському на позитивній ноті. На відновлення часу майже немає, лідери команди сьогодні проводили свої хвилини без можливості економії сил. Наступний суперник «Хімік» розпочинає гру з «Прометеєм» о 19:00, а завтрашній матч з южненцями о 16:00.

 

БК «Запоріжжя» – БК «Одеса». Післяматчева прес-конференція. Коментарі переможців.

Віталій Мальчевський, гравець БК «Запоріжжя»:

– Дуже агресивно розпочали матч, ми були свіжішими за «Одесу», за рахунок цього зробили різницю 20 очок після першої половини. Можливо, подумки була на завтрашній грі, щось з нами трапилося, але добре, що все обійшлося і ми перемогли. Тепер думаємо про наступний матч з «Хіміком».

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Було дві половини матчу, одна хороша, друга – ні. На жаль, зарано повірили в легку перемогу. Я намагався донести до хлопців, що це дуже незручний суперник, якщо ми дамо їм шанс повернутися в гру, вони обов’язково ним скористаються. Фактично так і сталося, тому я розчарований другою половиною, але задоволений результатом. На жаль, не вдалося зекономити сили основних гравців, все-таки грати три дні поспіль – це важке випробування. Зараз радіємо тому, що є. Перемога є перемога, тому вітаю всіх наших вболівальників, керівництво клубу, налаштовуємося на завтрашній матч з «Хіміком».

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»