У Запоріжжі без даху над головою лишилися юні тхеквондисти ДЮСШ «Олімп»

  Школа терміново шукає нове приміщення для занять

Без місця для тренувань залишилися цієї осені вихованці обласної школи тхеквондо КЗ’ ОК ДЮСШ «ОЛІМП’ ЗОР. 25 років керівник закладу, Дженіш Караєв, орендував місце для занять на базі палацу культури «ЗТЗ». Але восени цього року підприємство повідомило, що у зв’язку зі складним фінансовим становищем не може утримувати споруду, і змушене її закрити – без даху над головою лишилися спортивні, розвиваючі, художні секції, які працювали на базі палацу культури. (Нагадаємо раніше підприємство відмовилося від фінансування славетного гандбольного клубу ZTR). Як розповів  тренер вищої категорії Дженіш Караєв, поки було тепло займався з дітьми на вулиці. Але зі зниженням температури, питання стало критичним – шість десятків юних спортсменів не мають місця для  тренувань:

  • Діяльність нашої секції стоїть під загрозою, нас багато, колектив дуже великий. Нажаль, наші численні звернення до влади, спорткомітету залишилися безрезультатними. З приватними орендодавцями домовитися практично нереально. Ті ціни, які вони виставляють, для нас непосильні, — ділиться Дженіш Караєв на своїй сторінці у Facebook, — Ми шукаємо спортзалу або приміщення, яке можна обладнати під спортзал за помірною ціною в межах 100м2. Обов’язково на Правому березі. У нас також є заморожений проект з ремонту приміщення (наразі воно непридатне до експлуатації), який зупинився через відсутность фінансування.

Як розповів тренер сайту «Запорізький спорт», наразі вся оренда здійснюється за кошти батьків юних спортсменів. Але ті ціни, які пропонують сьогодні на ринку, його школа не може подужати. Тож потрібна або фінансова допомога на оренду, або якісь дешевші варіанти оренди приміщення такої площі. Наразі  небайдужі люди надали прихисток спортсменам на кілька місяців, але проблема потребує термінового вирішення.   Дженіш Караєв просить допомогти всіх, хто має інформацію про ймовірні варіанти оренди такого приміщення на правому березі Запоріжжя, або тих, хто може надати спонсорську допомогу. Звертатися можна безпосередньо до самого тренера, а бо до організатора школи Катерини, за номером 063 307 37 29.   Зазначимо, що  КЗ’ ОК ДЮСШ «ОЛІМП» успішно розвиває олімпійський напрямок тхеквондо. Серед її вихованців – переможці та призери чемпіонатів України та різноманітних міжнародних турнірів. Зокрема серед останніх досягнень – срібло  Дмитра Дзандзави на  всесвітній літній Гімназіаді  та бронза Олександра Торопова на Всесвітніх іграх з єдиноборств серед школярів “Combat Games”.   Олена Назаренко, «Запорізький спорт»