«Запоріжжя» було близьким до сенсації в матчі з «Тернополем»

З серйозними кадровими втратами запоріжці на рівних протистояли супернику впродовж трьох чвертей

 

БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль» 74:81 (16:18, 27:20, 8:22, 23:21)

«Запоріжжя»: Кеффі (12 + 5 підбирань + 6 передач), Тітов (2 + 6 перехоплень), Форчун (32), Мальчевський (13), Грицак (11 + 10 підбирань + 3 перехоплення + 2 блок-шоти) – старт; Сізов (4), Соколенко. Тренер: Станіслав Овдєєнко.

«Тернопіль»: Боуі (12 + 6 підбирань – 6 втрат), Кольченко (12 + 7 передач), Кальніченко (11 + 10 підбирань), Агафонов (10 + 5 підбирань), Югба (15 + 10 підбирань + 2 блок-шоти) – старт; Буренко (12 + 5 підбирань – 5 втрат), Сандул (4 + 5 підбирань), Головчик (3), Тищенко (2), Подковиров. Головний тренер: Дмитро Забірченко.

Напередодні матчу з «Тернополем» до всіх кадрових проблем «Запоріжжя» додалася хвороба головного тренера Валерія Плеханова і ще одного гравця – Романа Морозова. Таким чином господарі залишилися ротацією фактично у шість гравців, якими вперше у своїй кар’єрі повноцінно керував Станіслав Овдєєнко. Однак запоріжці зуміли проявити неабиякий командний дух і виграти першу половину.

«Тернопіль» прогнозовано мав перевагу в габаритах, за рахунок чого підопічні Дмитра Забірченка солідно вигравали підбирання. Баскетболісти «Запоріжжя», у свою чергу, краще діяли на перехопленням і змушували суперника робити багато втрат. Статус головного снайпера команди взяв на себе Джош Форчун, який ще в першій половині набрав 16 очок. Андрій Грицак і Віталій Мальчевський грали взагалі без замін, виконуючи великий обсяг захисної роботи. Можливо через це команді не вистачало достатньої кількості дальніх влучань, проте запоріжці героїчно стримували гостей і пішли на велику перерву в статусі лідерів – 43:38.

Проте в третій чверті запоріжці істотно підсіли в плані фізики, набравши лише вісім очок. За цей час «Тернопіль» отримав максимальну перевагу «+14». Ширша ротація «Тернополя» давала змогу тримати високий темп, окрім цього підопічні Дмитра Забірченка розвинули свою перевагу під щитами (43/27). Однак здаватися без бою запоріжці не збиралися. Періодична недбалість гостей при поводженні з м’ячем та божевільна зарядженість Якова Тітова з Андрієм Грицаком на перехоплення (в цілому «Запоріжжя» 15 разів відбирало м’яч у суперника) перетворили заключну чверть в абсолютно непередбачувану.

Граючи через «не можу» максимально обмеженою ротацією, баскетболісти «Запоріжжя» дивовижним чином скоротили відставання до 4 очок за три хвилини до завершення поєдинку. Це стало можливим завдяки чудовій грі Форчуна, який у чверті набрав 12 очок. Та все ж, останнє слова було за «Тернополем» частково через те, що в запоріжців погано йшли дальні кидки (22 з 26 спроб запорізької команди з-за дуги виявилися неточними). Підопічні Дмитра Забірченка повернули собі перевагу «+10» за півтори хвилини до кінця, втримавши переможний результат – 81:74.

Граючи фактично без половини свого складу, запоріжці проявили свій характер і були близькими до вчорашнього подвигу «Будівельника», який так само ротацією у шість гравців зумів перемогти «Черкаські Мавпи». Господарям не вистачило кількох своєчасних дальніх влучань, щоб перевернути цю гру і вкотре здивувати Україну своїм командним характером. Наступну гру БК «Запоріжжя» проведе 8 листопада на виїзді з «Дніпром».

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»