«Київ-Баскет» завдав першої поразки «Запоріжжю»

Без трьох гравців основної ротації запоріжці програли бій за лідерство у Суперлізі Паріматч

30.10.2020. БК «Запоріжжя» – БК «Київ-Баскет» 70:106 (19:24, 10:29, 28:21, 13:32)

«Запоріжжя»: Кеффі (10 + 8 передач + 3 перехоплення), Форчун (12 + 5 підбирань), Сізов (9 + 5 підбирань), Мальчевський (14), Морозов (11) – старт; Рагімов (7), Грицак (5 + 7 підбирань + 2 блок-шота), Тітов (2), Соколенко. Головний тренер: Валерій Плеханов

«Київ-Баскет»: Янг (12 + 4 передачі), Мішула (12 + 5 передач), Близнюк (10 + 4 передачі – 4 втрати), Джейкобсон (10 + 9 підбирань), Коренюк (8 + 7 підбирань) – старт; Мейсі (10 + 5 підбирань + 6 передач), Крутоус (10), Павлов (21 + 10 підбирань), Ковальов (5), Сахнюк, Тамм (3), Сидорук (3). Головний тренер: Айнарс Багатскіс

 

СТАТИСТИКА МАТЧУ

На жаль, команда Валерія Плеханова підійшла до матчу з «Київ-Баскетом» із серйозними кадровими втратами. Без хворих Аурімаса Маяускаса, Івана Міхєєва та Дмитра Тихонова, запоріжці залишилися з двома молодими бігменами в передній лінії і ротацією у дев’ять гравців, де одразу чотирьом ще немає навіть 23 років. У такій ситуації залишалося сподіватися на власних лідерів, ігрову дисципліну та деяку недооцінку з боку «Київ-Баскета».

Проте гості одразу пішли у відрив, демонструючи якісний баскетбол на обох половинах майданчику. Команда Айнарса Багатскіса швидше рухала м’яч у нападі, атакувала з високим відсотком та очікувано мала перевагу на підбираннях. Якщо на старті зустрічі запоріжцям ще вдавалося стримувати суперника, то в другій чверті кияни заклали солідний фундамент міцності завдяки ривку 13:0, творцями якого стали Сергій Павлов і Олександр Мішула. У той час як головний снайпер «Запоріжжя» Джош Форчун мовчав, «Київ-Баскет» йшов на велику перерву, маючи 24 очки переваги.

Гостям вдавалося втримувати потрібно перевагу до кінця третьої чверті, коли запоріжцям нарешті вдалося хоч якось «зачепитися» за гру. Що цікаво, команду надихнула молодь: Рустам Рагімов, Андрій Грицак і Роман Морозов розбудили інших партнерів своїм міні-ривком. Так, команді Валерія Плеханова вдалося підібралося на відстань 15 очок. Проте у заключній чверті «Київ-Баскет» знову оговтався і не підпустив «Запоріжжя» у потрібний момент. Перша поразка в сезоні – 70:106.

Незважаючи на всі об’єктивні чинники, команда Валерія Плеханова спробує повністю реабілітуватися вже в наступному матчі, який відбудеться в неділю о 14:00 з «Тернополем».

 

Коментарі після гри «Запоріжжя» з «Київ-Баскетом»

Рустам Рагімов, захисник БК «Запоріжжя»:

— Тренер налаштовував нас максимально, говорив, що буде важко. У нас не вистачало «великих» в ростері. Можливо, не налаштувалися належно. Провалили всю установку тренера. Сумно вийшло. Начебто дебют і повинен радіти, але після поразки не дуже приємні відчуття залишилися.

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

— Голову попелом посипати не буду. Вітаю «Київ-Баскет» із заслуженою перемогою. Команда дуже мобільна і добре укомплектована, на ходу. Не можу сказати, що абсолютно впевнений в тому, що взяли б очки, якби грали всі інші гравці. При цьому навіть не хочу аналізувати першу половину. Сьогодні гра нагадувала бій важкоатлета з легкоатлетом. Одна цифра — 50 проти 25 підборів. Зрозуміло, що якщо два основних «великих» не можуть грати, Міхєєв, що набрав хорошу форму теж не може, то інші повинні за рахунок самовіддачі і бажання показати характер. На жаль, змогли показати його тільки після перерви. У перерві була досить серйозна розмова на підвищених тонах.

Не можу сказати, що з Форчуном. Не знаю. Не можу сказати, що він не був налаштований. Думаю, що він і Кеффі в перший раз в цьому чемпіонаті зіткнулися з гравцями, які перевершують їх за рівнем. Коли він робить колосальний обсяг роботи, щоб просто отримати м’яч, то кидок у відсотках дуже сильно втрачає. Так і вийшло сьогодні. Першу половину не наважувалися йти в прохід. Пару раз промахнулися і вирішили, що все. Усередині зони стояв «великий» гравець «Київ-Баскета», ми весь час кидали в молоко. Жахливий відсоток в своєму залі. Прикро, що коли могли повернутися при -14, два відкритих триочкових не забили Форчун і Мальчевський. Забий і може бути, були б якесь зрушення. На жаль. з такою ротацією можна було зберегти 16-18 очок різниці, але до кінця загнати американців. Але я розумію, що до неділі у мене людей не додасться. Хлопцям у роздягальні сказав, що набагато прикріше було б програти з різницею в 1 очко. На рахунок не звертав увагу, тому що тут головне — принципи. Ми сьогодні не виконали свої принципи захисту, що не були агресивні і досить налаштовані. З цим доведеться дуже серйозно розбиратися. Вважаю, що передумови для такої гри у нас були відсутні, не знаю чому так вийшло. Думаю, що розберемося.

При цьому повторюю, що ніяких панічних настроїв і посипання голови попелом абсолютно немає. Радий, що молоді хлопці підтягуються до цього рівня. Так, поки роблять помилки і навіть центр майданчика іноді не можуть перевести, але інших людей у ??нас немає. Сезон довгий і важкий. На жаль, ми потрапили до когорти команд, які грають дуже усіченим ростером. Змушені з цим жити. Тому налаштовуємося на таку ж нелегку гру з «Тернополем». Розраховую, що завтра проаналізуємо наші помилки і зможемо усунути більшу частину з них. Такої тотального переваги суперника під кільцем я сподіваюся не допустимо.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»