Олексій Касьянов претендує на титул кращого легкоатлета місяця в Україні

 

Стартував традиційний конкурс Федерації легкої атлетики України на титул кращого легкоатлета та легкоатлетки місяця в Україні. У трійці претендентів на почесне звання серед чоловіків є і титулований запорізький багатоборець  Олексій Касьянов.  У серпні  досвідчений легкоатлет став  чемпіоном України з десятиборства, і з результатом показаним в Луцьку (7716 очок) наразі посідає 14 місце  у світовому топ-листі сезону.

Конкуренцію нашому багатоборцю складає ще один спортсмен із Запоріжжя, металик молота Михайло Кохан, який нині виступає за Дніпропетровську область. В останні місяць літа Михайло став переможцем міжнародних змагань у Пярну, посів третє місце на Меморіалі Іштвана Дюлая в Секешфегерварі, став чемпіон України з метання молота і є 6-м у світовому топ-листі сезону за підсумками серпня (77,78 м).

Також у трійці легкоатлетичних лідерів серпня – стрибун у висоту Андрій Проценко, який минулого місяця став чемпіоном України, і є другим у світовому топ-листі сезону зі стрибків у висоту (2,30 м).

Нагадаємо, кращих легкоатлетів місяця обирають шляхом голосування у трьох категоріях: ЗМІ, експерти (Рада ФЛАУ) і вболівальники. Голоси кожної з категорій враховуються як третина від усіх голосів. Голосування триває до 10:00, понеділка, 21 вересня.