Запорізькі ушуїсти блискуче дебютували на онлайн чемпіонаті Європи

 

 

За ініціативи європейської федерації ушу відбувся перший онлайн чемпіонат Європи з цього  виду спорту. Новий формат вирішили випробувати через карантин. За регламентом учасники мали надіслати відео своїх виступів на розсуд журі, яке і визначило переможців.

Участь в онлайн чемпіонаті Європи взяли понад півтисячі спортсменів з 26 країн. В тому числі і українці, які у підсумку вибороли 2 золота, 6 срібних та 12 бронзових нагород. Частина з них – на рахунку вихованців Запорізької федерації ушу.

 

Катерина Кондрашева у віковій категорії 15-17 стала чемпіонкою Європи у розділі «традиційна зброя», виборола срібло в категорії «цяншу 3 гуйдін, зі списом» та бронзу в категорії «цзяньшу 3й гуйдін, з мечем», а також була восьмою у виступі без зброї.

 

Іван Іващенко у віковій категорії 15-17 став срібним призером в категорії «традиційна зброя» та виборов бронзові медалі в розділах — даошу 3 гуйдін та гуньшу 3 гуйдін.

 

Максим Пасько виборов третє місце серед дорослих спортсменів у категорії бацзіцюань, (традиційний кулак). Та був четвертим у розділах наньцюань і наньгунь.

 

Також у змаганнях дорослих за крок від медалей зупинилася Олександра Бурдакова, яка  стала четвертою в розділах тайцзіцюань , тайцзіцзянь  (комплекс тайцзі з мечем)  та тайцзіцзянь.

 

Даниїл Валюхов серед дорослих спортсменів посів 4 місце в розділі наньдао, та 7 у наньцюань.