Відомі запорізькі волейболістки відзначили повернення з декрету перемогою на престижному турнірі

 

Загалом запорізькі пляжники вибороли чотири комплекти медалей Koropiv Hutir Open

 

У селі Коропове, що на Харківщині, відбувся ювілейний, 15 турнір з пляжного волейболу Koropiv Hutir Open. Участь в одному з найпрестижніших комерційних турнірів України взяли спортсмени Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської областей, Києва, Харкова, Деражні, Чернівців та інших міст.

Знов підтвердила високий клас запорізька школа пляжного волейболу – у  матчах за перші місця серед чоловіків і жінок грали лише запорізькі пари.

Зокрема, гучно повернулися з декретної відпустки досвідчені  Валентина Давидова і Євгенія Баєвєва (Щипкова). У фіналі турніру, який став для пари першим офіційним змаганням після народження донечок, дівчата грали за золото зі своїми молодшими землячками — Ангеліною Хміль і Тетяною Лазоренко. Незважаючи на велику перерву через карантин і декрет перемогла все ж пара досвідченіше – 2:0 (21:8, 21:19).

 

-Ми поїздили побільше, тому і пограли довше. У парі ми недовго, п’ять років. При цьому у нас була перерва на народження дітей, ми зараз тільки вийшли з декрету і лише починаємо знову приходити в свою форму, — розповіли Валентина Давидова і Євгена Баєва виданню «Харків спортивний»

 

У чоловічому фіналі лідери торішнього турніру, запоріжці Сергій Попов і Ярослав Гордєєв теж змагалися із земляками — Владиславом Емельянчиком і Денисом Денисенком. Останні і здобули перемогу 0:2 (15:21: 19:21). Хлопці зізнаються: грали з гідними суперниками, тому обидва сети були для них досить напруженими.

 

-Просто ми грали до кінця. Поки м’яч не впаде, не треба опускати руки і здаватися. Треба вставати, бігти, діставати. Це — волейбол. А без куражу в волейболі неможливо. Тим більше в пляжному волейболі, — розповіли переможці Koropiv Hutir Open 2020 Владислав Емельянчик і Денис Денисенко.