БК «Запоріжжя» підсилює ростер відомим українським форвардом

Черговим новачком запорізького клубу став досвідчений Віталій Мальчевський.

 

Віталій Мальчевський (201 см, 100 кг) народився 5 вересня 1987 року в Кривому Розі. Останні два сезони провів у складі кам’янського «Прометею», з яким виграв спочатку чемпіонат Вищої ліги, а потім бронзові медалі Суперліги Парі-Матч. Розпочинав свою кар’єру в «Кривбасбаскеті», де виступав майже без перерв з 2007 по 2014 роки. Потім у сезоні 2014/2015 провів три матчі за столичний «Будівельник», 33 – за «Дніпро», де став віце-чемпіоном України.

Наступний сезон у складі «Хіміка» був найуспішнішим у кар’єрі Віталія Мальчевського – золоті медалі чемпіонату Суперліги та Кубок України. При цьому вихованець криворізького баскетболу залишився вірним своєму рідному клубу та прийняв знову пропозицію від «Кривбасу». З командою Валерія Плеханова завоював «бронзу» Суперліги, а потім вдруге пережив процес розформування клубу. Тоді вже наставник «Запоріжжя» запросив Мальчевського до нашої команди. Наприкінці сезону 2016/2017 у складі «Запоріжжя» досвідчений форвард у 8 матчах набирав у середньому 15,4 очок за гру.

Найкращі якості цього гравця – добре поставлений кидок, перевага в зрості у боротьбі за підбирання та непоступливість на ігровому майданчику.