«Знаходимось в  розгубленому стані» — запорізька спортсменка прокоментувала відміну європейських змагань через коронавірус

 

 

Вчора Європейська легка атлетика повідомила про перенесення Кубка Європи з метань, який 21-22 березня мав відбутися у Лейрії (Португалія), через поширення коронавірусу (COVID-19). Активно готувалася до цих змагань лідерка збірної України з метання списа, запоріжанка Анна Гацько. Прес-служба ФЛАЗО зв’язалася зі спортсменкою, яка зараз знаходиться у Броварах, і попросила розповісти про подальші плани на сезон.

 

-Дізналася вчора після тренування, ще знаєте як вийшло – тренування таке чудове було! Я кажу тренеру, от би так пометати на Кубку Європи, якби вийшли такі спроби, можна було б хороший результат показати. Потім пішли зробили легку штангу, і тут нам головний тренер пише що все скасували, або перенесли – точно буде відомо наприкінці березня.

— Як сприйняли новину?

Це дуже прикро!  Так чекала цих змагань, дуже хотілося позмагатися. Тим більше, після чемпіонату України в Мукачевому який був з нормальним результатом, я розуміла, якщо трохи допрацюю то додам, і можна було б потрапляти в призи.

-Що тепер робитимете?

Літній сезон розпочнеться в травні. Зараз будемо знов міняти роботу, підлаштовуватися  під змагання, але невідомо коли вони будуть. Лише 23-24 березня в Лозані відбудеться засідання, де вирішать перенесуть чи взагалі скасують цей Кубок Європи.  У нас була підготовка з важкою штангою, тепер ми перейшли на швидкісну легку, а тепер, судячи з усього, знов доведеться повертатися до важкої. Поки в  розгубленому стані знаходимось, не розуміємо що робити далі.

-Збори якісь заплановані?

5-26 квітня у мене мають відбутися збори в Туреччині , ми там запланували певну роботу не змагальну. А якщо перенесуть Кубок, наприклад на кінець квітня, не зрозуміло що робити…

-Де збиралися розпочинати літній сезон?

Літні сезон маю відкрити на чемпіонаті України. Може перед цим ще в травні зроблю якісь комерційні турніри в Чехії, Латвії, я б хотіла поїхати виступити. Поки знаходимось в Броварах, чекаємо подальшої інформації.

 

Нагадаємо, що за підсумками зимового сезону Ана Гацько претендує на перемогу в регіональному конкурсі  «Спортивна гордість Запоріжжя». Підтримати спортсменку можна за ПОСИЛАННЯМ

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області