Кубок Толока з футзалу лишився у господарів змагань

 

 

15 грудня на базі Спортивно-оздоровчого комплексу ЗНУ відбулось урочисте закриття 5 ювілейного турніру з міні-футболу, присвяченого пам’яті колишнього ректора  університету професора В’ячеслава Толока та фінальні ігри серед студентських команд  навчальних закладів Запорізької області.

 

Команди з різних вишів, які взяли участь у змаганнях продемонстрували доволі високий рівень гри та професійну майстерність, в У ЗНУ визначили володарів Кубка ім. В.Толока з міні-футболу результаті чого у фінальні  змагання з міні-футболу вийшли 4 команди:  ЗДМУ і ЗГЕК ЗДІА та ЗМК ЗДІА і «Надія ЗНУ»Суддівську колегію змагань очолив головний суддя змагань, арбітр національної категорії, майстер спорту Юрій Арестенко.

 

В грі за 3 місце між командами ЗГЕК ЗДІА і ЗМК ЗДІА рахунок був 1:6 на користь ЗМК ЗДІА. Протягом гри, яка відзначилась великою кількістю атак з обох сторін, учасники команд продемонстрували всі свої спортивні навички, майстерність, швидкість, влучність і вміння боротись за м’яч.

 

Фінальна гра між командами ЗДМУ та «Надія ЗНУ»  виявилась не менш напруженою та емоційною, ніж всі попередні ігри, що дуже порадувало вболівальників. Протягом усієї гри трибуни спортивного комплексу були заповнені любителями міні-футболу, які шалено підтримували свої команди гучними оплесками та скандуванням.

 

В ході напруженої гри обидві команди продемонстрували яскраву гру, учасники обох команд боролись за м’яч до останнього. Перший тайм закінчився з рахунком 2:1 на користь команди «Надія ЗНУ», у другому таймі команда ЗДМУ намагалася зрівняти рахунок,  проте це їй не вдалося. Фінальна гра закінчилась з рахунком 7:2 на користь команди «Надія ЗНУ».

 

Тож, за підсумками змагань володарем п’ятого ювілейного турніру Кубка ім. В. Толока   стала команда «Надія ЗНУ». Нагадаємо, що переможцями попередніх чотирьох турнірів двічі ставали гравці команди «Надія ЗНУ» і двічі гравці команди ЗДМУ.

Після матчу відбулася традиційна церемонія нагородження переможців, в якій взяли участь президент Запорізької обласної асоціації міні-футболу Віталій Ніколаєнко, ректор ЗНУ Микола Фролов та онука В’ячеслава Толока Світлана Ніконенко та головний суддя змагань, арбітр національної категорії, майстер спорту Юрій Арестенко. Із привітальними словами до команд-учасниць, глядачів та організаторів звернувся ректор  ЗНУ Микола Фролов. Він подякував командам за яскраву гру і гарні результати, а також відзначив важливість цього турніру, який проходить на базі ЗНУ в пам’ять про колишнього ректора університету В’ячеслава Толока і його діяльність, спрямовану на розвиток і становлення освіти, науки і спорту у виші. На думку Миколи Фролова, цей турнір підтвердив, що спорт є важливою складовою студентського життя. Крім того, він наголосив, що традиції цих змагань будуть підтримані і продовжені, а керівництво вишу завжди буде підтримувати цю ініціативу задля подальших перемог. Вітаючи переможців, президент Запорізької обласної асоціації міні-футболу Віталій Ніколаєнко відзначив важливість і необхідність підтримки і розвитку спорту у вищих навчальних закладах запорізького регіону. Також він висловив сподівання, що подібні змагання дадуть змогу сформувати і підготувати майбутніх спортсменів, адже цей турнір набирає популярності щороку, а гравці демонструють високу майстерність. Подякувала організаторам і учасникам змагань за збереження традицій цього турніру в пам’ять про її діда і колишнього ректора ЗНУ, професора  В’ячеслава Толока його онука Світлана Ніконенко, яка і вручила кубок переможців команді «Надія ЗНУ». Друге місце в цих змаганнях посіла команда ЗДМУ, третє – ЗМК ЗДІА і четверте – ЗГЕК ЗДІА. Гравці цих команд були відзначені грамотами і медалями. Інші команди отримали заохочувальні подарунки.

 

До цих привітань долучились і інші представники організаційного комітету змагань та ветерани команди «Надія ЗНУ», які побажали молодим гравцям подальших перемог, звершень та спортивного самовдосконалення. Серед них: майстер спорту міжнародного класу Олег Зозуля, майстри спорту Віктор Головатенко, Роман Смірнов, Сергій Дюженко та інші.

 

За результатами фінальних змагань також були визначені «кращий воротар» змагань – Володимир Левак, «кращий захисник» — Валід Кісра (ЗДМУ), «Кращий бомбардир» — Олександр Городецький (Надія ЗНУ), «кращий нападаючий» — Зіозіо Фіде  (ЗДМУ), «кращий гравець» — Володимир Тесля (Надія ЗНУ).

 

Пам’ятні медалі отримали і члени організаційного комітету: Микола Фролов, Світлана Ніконенко, Юрій Арестенко і представники суддівської колегії фінальних змагань.

 

Також в цей день відбувся товариський матч між командами «Ветерани — Надія ЗНУ» (м.Запоріжжя) і «Ветерани -Механізатор» (м. Дніпро).

 

Олена Переверзєва, прес-служба ЗНУ