У Запоріжжі збірна України з тенісу на характері перемогла Тайбей у Кубку Девіса ФОТО

 

6-7 березня Запоріжжя, вперше в своїй історії, приймало турнір елітної серії з великого тенісу – плей-офф Першої Світової групи Кубка Девіса. В кваліфікаційному раунді чоловіча збірна України приймала у палаці спорту «Юність» збірну Тайбею.

Перший ігровий день видався напрочуд невдалим для українців – обидва наші представники програли гостям з Піднебесної.

1-й ігровий день

УКРАЇНА 0-2 Китайський ТАЙБЕЙ

1-й матч: Сергій Стаховський — Цзен Чжуньсінь 6-3, 1-6, 2-6

 2-й матч: Ілля Марченко — У Дунлінь 4-6, 4-6

 

Тож наступного дня, щоб вийти у наступний раунд, українські тенісисти мали вигравати в усіх трьох зустрічах. І це нашим хлопцям вдалося! Програючи 0:2 господарі виграли спочатку парну зустріч, а потім здолали гостей і в двох індивідуальних.

 

2-й ігровий день

УКРАЇНА 3-2 Китайський ТАЙБЕЙ

3-й матч: Денис Молчанов / Сергій Стаховський — Ян Цун-Хуа / Се Ченпен 6-7 (4), 6-4, 6-4

4-й матч: Сергій Стаховський — У Дунлінь 7-6 (3), 4-6, 6-3

5-й матч: Ілля Марченко — Цзен Чжуньсінь 6-3, 6-2

Ось як прокоментував ігри капітан української команди Андрій Медведєв:

 

-Це ще раз показує, що це теніс. І якщо ти борешся до кінця, то можливо все. У моєму житті було, коли я вів 2-0 і програв 3-2, такий невеликий один матч, нічого в житті він не міняв (сміється). Ми програли 2 матчі з 2-2 і зараз ми сподівалися, мріяли, вірили, що ми можемо. На щастя, все вийшло. В якійсь мірі я вважаю, що ми заслужили цю перемогу. Найвища подяка всім гравцям, всій команді. Був класний тиждень, багато цікавого відбулося, але все позитивне. Не всі у нас складалося в підготовці, але, повторюся, проявляючи характер, чудеса трапляються.

У нас великий список подяк від команди. Матч був організований як ніколи добре. Мабуть, це на даний момент кращий закритий зал в країні, дуже сучасний. Відмінний готель, дуже-дуже гостинні запорожці. Величезна подяка організаторам, болбої відпрацювали блискуче, лінійні судді старалися, окрема велика подяка федерації. Корт привезли з Білорусі, встановили його, до четверга ввечері корт був повністю готовий, робота не припинялася ні на секунду. Спасибі директору ФТУ, які завжди за нас переживає. І окремо хочу подякувати Олегу Панченко, президенту запорізької федерації тенісу, мені здається, він не спав весь тиждень. Дух, яким ми зарядилися в Запоріжжі, він сьогодні був на корті. У мене немає ніяких негативних вражень, хочеться повертатися сюди знову і знову «.

Свій наступний командний поєдинок «синьо-жовті» проведуть у вересні цього року. Українська збірна разом з іншими переможцями плей-офф Першої Світової групи і команди, які програли на цьому тижні в кваліфікації Davis Cup Finals-2020 року, будуть боротися за путівки в кваліфікаційний етап Фіналу Кубка Девіса-2021.

 

За матеріалами порталу Великий теніс України

ФОТО: Федерація Тенісу України