На вимогу спортсменів Запорізька обласна влада збільшила фінансування спортивної галузі

 

Минулого тижня спортивну спільноту Запорізької області сколихнула приголомшлива новина – в олімпійський рік обласна влада планує зменшити кошти за Цільовою програмою розвитку фізичної культури і спорту, із запланованих 25 мільйонів до 4 млн 329 тисяч. Нагадаємо, саме за цією програмою мають фінансуватися виїзди на змагання та навчально-тренувальні збори спортсменів олімпійців та паралімпійців, утримання команд з ігрових видів спорту, премії провідним спортсменам регіону, виїзд та організація змагань для спортсменів ДЮСШ, змагання серед студентів і школярів і не тільки. Наприклад, в проекті нового фінансування Цільової програми, на гандбольний клуб ZTR , що опинився на межі зникнення, пропонувалося виділити лише 90 тисяч гривень на рік (з документом можна ознайомитися нижче), на премії Олімпійцям та Паралімпійцям, як і н організацію дитячих змагань,  взагалі не було передбачено коштів, і не тільки.

Читайте також: «Нам дали копняка і сказали іти геть»: спортсмени обурені, що їм збираються радикально врізати фінансування

Звісно така інформація обурила запорізьких спортовців  — цілий ряд провідних спортивних фахівців регіону зібрався, аби висловити своє обурення подібною ситуацією, адже під загрозою опинилася участь спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських Іграх 2020 року.

Широкий резонанс, який отримала ця подія в засобах масової інформації, мав свій результат – вже наступного дня забралася бюджетна комісія, де був переглянутий розмір фінансування Цільової програмою розвитку фізичної культури і спорту на 2020 рік.

Під час засідання сесії обласної ради, яке відбулося 27 лютого, було внесено зміни до обласного бюджету на 2020 рік. Згідно з ними Управлінню молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації було виділено 12 млн грн, в тому числі на заходи цільової програми розвитку фізичної культури і спорту у Запорізькій області на 2017-2021 роки – 11,3 млн грн. Це вдвічі менше, ніж спортсмени просили на олімпійський рік (дивись документ нижче), втім вже суттєво краще, ніж пропоновані раніше 4 мільйони.

 

Попередній проект фінансування цільової програми розвитку спорту у Запорізькій області на 2020 рік