Запорізькі сумоїстки знов відзначилися медалями в Луцьку

 

Збірна Запорізької області з сумо, яка виступає під прапором СК «ХортА» та під керівництвом ЗТУ Романа Олексійовича Білки, завершила триденний змагальний марафон у Луцьку. Слідом за молодіжним чемпіонатом України, де запоріжці виступили вельми переконливо, відбувся чемпіонат країни серед дорослих. Тут головною інтригою було питання, чи вдасться лідері запорізької команди, володарці повного комплекту медалей чемпіонату світу Карині Колеснік, перемогти лідерку збірної України – багаторазову чемпіонку світу та переможницю Всесвітніх Ігор Аліну Дюженко (Бойкову). Протистояння  молодості і досвіду триває не перший рік, причому нерідко українкам доводиться розігрувати перше-друге місце на міжнародних змаганнях, тож поєдинок у Луцьку любителі сумо чекали з нетерпінням.

Дівчата не розчарували, в затяті боротьбі переможницею чемпіонату України серед жінок вагової категорії 65 кг стала Карина Колеснік! «Бронзу» дорослих змагань вибороли ще дві молоді представниці Запорізької області – Єлизавета Павліченко з Василівки (60 кг) та Дар’я Ткачук з Якимівки (85)

 

Наступного дня запорізькі дівчата вже змагалися на міжнародному «Кубку Любарта», де конкуренцію українкам склали німкені. Знов беззаперечну перемогу виборола у своїй ваговій категорії Карина Колеснік. Золото додала в свою колекцію у Єлизавета Павліченко, яка доречі перемогла у цих змаганнях свою кривдницю на дорослому чемпіонаті України. Бронзою доповнили комплект запоріжанок мелітопольска спортсменка Тетяна Бородай (65 кг)і  Богдана Лазоришенець з Токмака (80 кг).

 

-Виступом збірної Запорізької області в Луцьку я задоволений, хоч у нас команда молодіжна, зуміли показали результат і на дорослому чемпіонаті України і на міжнародних змаганнях «Кубок Любарта», які до речі претендують на те, щоб стати одним з етапів Кубка Європи. Такі результати молоді є обнадійливими, і дають сподівання на подальший розвиток сумо в Запорізькій області. Також радує, що склад збірної регіону постійно розширює свою географію, з’являються нові осередки сумо в населених пунктах області, і сьогодні наш край на змаганнях представляли не лише спортсмени з Василівки, а й Мелітополя, Енегодару і Токмака, — розповідає старший тренер збірної Запорізької області з сумо, член правління СК «ХортА» Роман Білка.

 

Наступним відповідальним стартом для запорізького сумо стане чемпіонат Європи, що відбудеться в Азербайджані 16-20 квітня. У складі збірної України боротиметься за нагороди континентальної першості лідерка запорізької збірної, вихованка СК «ХортА» Карина Колеснік.

 

СК «ХортА»