Запорізькі важкоатлети вибороли дві медалі національних змагань

На чемпіонаті України з важкої атлетики серед спортсменів до 20 років, що проходив в Коломиї, дві нагороди вибороли представники Запорізької області.

Чемпіоном України у ваговій категорії +109 кг, став Іван Кириченко. Спортсмен здобув перше місце за сумою двоєборства 335 кг, завоював золото в ривку — 155 кг і срібло в поштовху —  180 кг. Третє місце у цій же вазі здобув Олександр Сергєєв, який в сумі набрав 325 кг. У ривку Сергій показав другий результат — 150, а в поштовху взяв малу бронзу175! При цьому спортсмен вперше виконав норматив «Майстер спорту України з важкої атлетики». Обидва спортсмена вихованці КЗ «ОСДЮСШОР з важкої атлетики ім Л.І Жаботинського» ЗОР. Четверте місце у цій же вазі посів бердянець Богдан Тараненко (140+170+310).

Ще один вихованець КЗ «ОСДЮСШОР з важкої атлетики ім Л.І.Жаботинського» ЗОР Микита Луценко посів 6 місце у ваговій категорії 73 кг з результатом у сумі двоєборства 243 кг. У змаганнях дівчат ще одна вихованка цього закладу — Анна Кірстюк,  у ваговій категорії 71 кг посіла 5 місце з результатом у сумі двоєборства 151 кг. На жаль до виконання нормативу «Майстер спорту України»  запоріжанці не вистачало 1 кг!

Натомість вихованка КЗ «ЗСЗОШІСП» ЗОР Євгенія Тініна, на змаганнях не просто виконала норматив Майстра спорту, а й перевиконала норматив на 9 кг! Дівчина посіла п’яте місце у вазі до 64 кг з результатом у сумі двоєборства 154 кг.

 

«ЗА!спорт»