У Запоріжжі нагородили кращих легкоатлетів року

Відбулася звітна зустріч Федерації легкої атлетики Запорізької області. У комплексі SunRise зібралися провідні легкоатлети та тренери області, керівництво ФЛАЗО і почесні гості, аби підбити підсумки 2019 року та нагородити кращих представників федерації.

Вітали присутніх Президент Федерації легкої атлетики Запорізької області Михайло Юрійович Букрєєв;

Віцепрезидент Федерації легкої атлетики Запорізької області, Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Федорівна Власова;

Віцепрезидент Федерації легкої атлетики Запорізької області, директор СДЮШОР «Металург» Володимир Анатолійович Самоленко;

Головний тренер збірної команди України зі спринту, член ради федерації легкої атлетики України Ірина Володимирівна Ольховникова;

Голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, Володимир Євгенійович Лобанов;

Директор комунального закладу Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності Олексій Миколайович Гацуля;

Директор спортивного клубу «Металург» комбінату «Запоріжсталь» Володимир Петрович Ямщиков;

Представник компанії Sport Life-Запоріжжя – Роман Георгійович Кир’янов, та керівник відділу по роботі з клієнтами фітнес-клубу Sport Life-Запоріжжя Катерина Лозовська.

Передолімпійський 2019 рік був успішним для запорізької команди – спортсмени ФЛАЗО виступали в фіналах чемпіонатів Європи та світу, були представлені на чемпіонатах Європи усіх вікових категорій, здобули понад двох десятків нагород чемпіонатів України, мають медалі таких престижних змагань, як ІІ Європейські Ігри, Всесвітня літня Універсіада та Всесвітні Ігри військовослужбовців, ставали призерами різноманітних міжнародних турнірів. В наших лавах з’явилися Заслужений майстер спорту України, Майстер спорту України та Кандидат у майстри спорту. А головне – за підсумками сезону знаходяться в числі кандидатів на участь в літніх Олімпійських Іграх 2020 року.

Президент Федерації легкої атлетики Запорізької області Михайло Юрійович Букрєєв подякував всім, хто зробив свій внесок у ці досягнення, та за традицією вручив грошові премії лідерам обласного рейтингу за підсумками року.

У дорослих спортсменів очолила рейтинг Майстер спорту України міжнародного класу Катерина Климюк. 2019 року у Катарі Катерина посіла шосте місце чемпіонату світу з легкої атлетики в естафеті 4х400 м, здобувши Олімпійську ліцензію для України; у складі естафети була четвертою на командному чемпіонаті Європи, виборола золото Всесвітньої Універсіади  та бронзу Всесвітніх Ігор Військовослужбовців. Також стала чемпіонкою командного чемпіонату України в бігу на 400 м. Здобула бронзові медалі зимового та літнього чемпіонатів України в бігу на 400 м. Цього року була нагороджена- Орденом княгині Ольги III ступеня. Тренує спортсменку ЗТУ Костянтин Михайлович Рурак.

Друге місце посіла Майстер спорту міжнародного класу Анастасія Бризгіна. Яка минулого року стала чемпіонкою зимового і літнього молодіжних чемпіонатів України з бігу на 400м, посіла четверте місце командного чемпіонату Європи  в естафеті  4х400, також була четвертою на чемпіонаті Європи серед молоді в естафеті 4х400, та шостою на дистанції 400 м, брала участь у чемпіонаті світу у Катарі.

Третьою в рейтингу ФЛАЗО стала майстер спорту України Вікторія Ратнікова. Минулого року ця спортсменка тричі вигравала чемпіонат України на дистанції 100 м, та стала чемпіонкою країни серед молоді на 200-метрівці. А також була десятою на командному чемпіонаті Європи на 100-метрівці і дев’ятою у складі естафети 4х100м, та представляла країну на молодіжному чемпіонаті Європи. На Всесвітніх Іграх військовослужбовців Вікторія зупинилася за крок від медалі, посівши 4 місце в естафеті 4х100 м. Ця спортсменка – вихованка Костянтина Михайловича та Олени Володимирівни Рураків.

Четверту позицію посіла рекордсменка України у секторі метання списа, Майстер спорту міжнародного класу Анна Гацько. 2019 року Анна, у складі збірної України, стала чемпіонкою Європейських Ігор в Мінську, була п’ятою на Кубку Європи, двічі ставала чемпіонкою України. Цього року була нагороджена- Орденом княгині Ольги III ступеня. Тренує спортсменку В’ячеслав Римко.

За четверте місце в рейтингу було відзначено грошовою премією Майстра спорту міжнародного класу Анастасію Рємєнь. Молода матуся минулого року вперше вийшла на доріжки  після народження донечки, і одразу зуміла потрапити на п’єдестал пошани чемпіонату України – на дистанції 800 м Анастасія виборола срібну нагороду, в бігу на 1500 м – бронзову, також була бронзовою призеркою командного чемпіонату України на дистанції 800 м. Спортсменка тренується під керівництвом Костянтина Михайловича та Олени Володимирівни Рураків.

Шосту позицію посіла майстера спорту України зі стрибків у довжину Єлизавета Бабій. Минулого сезону ця спортсменка була восьмою в фіналі молодіжного чемпіонату Європи у секторі потрійного стрибка, стала  чемпіонкою України серед молоді у цьому виді, бронзовою призеркою у стрибках у довжину, та виборола третє місце командного чемпіонату України  в потрійному стрибку. За результатами сезону Єлизавета очолює національний молодіжний рейтинг  у секторі потрійного стрибка. Тренують спортсменку її батьки Іван Миколайович та Вікторія Григорівна Бабій.

Рейтинг спортсменів-юніорів очолив Майстер спорту України Микита Барабанов. 2019-го цей спортсмен був фіналістом чемпіонату Європи серед юніорів в естафеті 4х400 м, став бронзовим призером Чемпіонату Асоціації балканських  федерацій, також двічі був призером чемпіонатів України в бігу на 400 м. Тренують  спортсмена Олена Володимирівна та Костянтин Михайлович Рураки.

Окрім грошової премії від ФЛАЗО, Микиті урочисто було вручено посвідчення та значок  Майстра спорту України. Норматив спортсмен виконав влітку цього року, посівши шосте місце чемпіонату Європи серед юніорів у складі естафети 4х400 м. Майстерське посвідчення та значок вручив спортсмену директор СДЮШОР «Металург» з легкої атлетики, віцепрезидента ФЛАЗО Володимир Самоленко, який також передав спортсмену спеціальну грошову нагороду від СДЮШОР «Металург» за це досягнення.

За друге місце  обласному рейтингу юніорів було відзначено премією Майстра спорту України з бігу на 100 м Андрія Васильєва. Цього року 18-річний спортсмен записав до свого активу бронзу командного чемпіонату України в естафеті 4х100 м, і зупинився за крок від п’єдесталу дорослого чемпіонату України на 100-метрівці, посівши четверте місце. Тренує Андрія Василь Ярославович Боднар.

Третьою в обласному рейтингу стала срібна та бронзова призерка чемпіонату України серед юніорів з естафетного бігу на дистанції 4х400 м,  Анастасія Квітка, вихованка Майстра спорту міжнародного класу Галини Онуфріївни Місірук.

Лідеркою юнацького рейтингу ФЛАЗО, стала кандидат у майстри  спорту зі стрибків у висоту,  Вероніка Крамаренко. 2019 рік приніс 16-річній спортсменці не лише новий спортивний розряд, а  й золото, три срібні та бронзову медалі чемпіонатів України у своїй віковій категорії. Вероніка представляє ДЮСШ «Спартак», тренується під керівництвом Миколи Івановича Кардача.

Друге місце в цій віковій категорії посіла Анна Глигало, яка цього сезону стала срібним та бронзовим призером юніорських  чемпіонатів України з естафетного  бігу  4х 400м. Підготувала спортсменку Галина Онуфріївна Місірук.

За третє місце премією була відзначена метальниця списа Ярослава Аполосова, яка 2019 року двічі ставала срібною призеркою чемпіонатів України серед юнаків. Тренує спортсменку Анатолій Володимирович Кушнірук.

Серед кращих спортсменів юніорів у числі лідерів області також нагороду отримала Єлизавета Васильєва, яка 2019 року стала срібним призером юніорського чемпіонату України з естафетного  бігу 4х 400м. Тренер — Олена Володимирівна Рурак.

Трійку кращих тренерів Федерації легкої атлетики Запорізької області, за результатами виступів їх спортсменів 2019 року склали:

Заслужений тренер України Костянтин Михайлович Рурак, Майстер спорту міжнародного класу Олена Володимирівна Рурак, Майстер спорту міжнародного класу Галина Онуфріївна Місірук. Всі вони були відзначені грошовими преміями від ФЛАЗО.

Також спеціальні премії в номінації «За відданість спорту». Було відзначено рекордсменів за кількістю років, які вони захищають честь Федерації легкої атлетики Запорізької області – Заслуженого майстра спорту України, бронзового призера чемпіонату світу з десятиборства, дворазового срібного призера чемпіонату світу з семиборства, триразового віце-чемпіона Європи, учасника трьох Олімпійських Ігор – Олексія Касьянова, та майстра спорту України міжнародного класу з метання списа, рекордсмена  України та Європи серед юнаків, фіналіста чемпіонату світу серед юнаків, фіналіста командного чемпіонату Європи, чемпіона Європейського Юнацького Олімпійського фестивалю, неодноразового чемпіона та призера чемпіонатів України – Юрія Кушнірука.

Ряд провідних спортсменів отримав також спеціальні грошові премії від СК «Металург», комбінату «Запоріжсталь» — їх вручив директор спортивного клубу «Металург» комбінату «Запоріжсталь» Володимир Петрович Ямщиков. Голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, Володимир Євгенійович Лобанов відзначив грамотами низку лідерів ФЛАЗО. Директор комунального закладу Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності Олексій Миколайович Гацуля відзначив подарунками легкоатлетів ШВСМ.

Подяки від Федерації легкої атлетики отримали президент ФЛАЗО Михайло Букрєєв та віцепрезиденти Наталя Власова і Володимир Самоленко – їх вручила Головний тренер збірної команди України зі спринту, член ради федерації легкої атлетики України Ірина Володимирівна Ольховникова.

В свою чергу віцепрезидент Федерації легкої атлетики Запорізької області, Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрацію Наталія Федорівна Власова вручила подяку обласної державної адміністрації фітнес клубу «SportLife Запоріжжя» за підтримку олімпійських видів спорту та розбудову спортивної інфраструктури.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області