Запорізькі легкоатлетки стали лідерками національного рейтингу в естафетному бігу

2019 року запорізькі легкоатлетки вдало виступали в естафетному бігу 4х400 м. Так у кожному з топ-5 кращих національних результатів минулого сезону у жінок, є заслуга нашої Катерини Климюк та її наставника ЗТУ Костянтина Рурака!

Результат, який очолює національний рейтинг, було продемонстровано у півфіналі чемпіонату світу в Досі – команда у складі Катерини Климюк, Ольги Ляхової, Тетяна Мельник та Анни Рижикової пробігла естафету за 3:26.57. У фіналі чемпіонату світу українки посіли шосте місце (3:27.48), і здобули ліцензію на Олімпійські Ігри в Токіо 2020!
Для Анастасії Бризгіної кращим результатом у складі естафети був час 3:29.33, зафіксований на командному чемпіонаті Європи у Бидгощі. Нагадаємо там наша команда у складі Анастасії Бризгіної, Тетяни Мельник, Катерини Климюк та Анни Рижикової, посіла четверте місце.
Крім того Анастасія Бризгіна, разом з Яною Качур, Наталею Пироженко-Чорномаз та Іванною Аврамчук, очолює національний рейтинг серед молоді, з часом 3:34.33, який було продемонстровано на молодіжному чемпіонаті Європи у Євле, де дівчата стали четвертими.
Маємо приємні тенденції і від підростаючого покоління. Так в національному рейтингу юніорок високе четверте місце має збірна Запорізької області – Анастасія Квітка, Таїсія Пироговська, Єлизавета Васильєва, Анна Глигало. У травні 2019 року ці дівчата посіли друге місце чемпіонату України з естафетного бігу в Ужгороді, з результатом 4:01.28. Цей час також є восьмим в національному топ-50 серед молоді.