Запорізькі «амазонки» — серед національних лідерок у метанні списа

За місяць у Мукачевому відкриють новий змагальний сезон метальники – першим стартом в календарі для них стане Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків. Поки наша потужна команда метальників списа готується до початку змагального року, пригадаємо кращі результати їх виступів у 2019-му.

Жіночий рейтинг метальниць списа за підсумками 2019 року очолює лідерка ФЛАЗО Анна Гацько. Кращий результат спортсменки 60.78 м було зафіксовано в липні на турнірі Пам’яті ЗТУ Л.Смєлаша та А.Кончица.
Десяте місце в національному топ серед жінок, та п’яте в молодіжному рейтингу має Поліна Шапочка. Минулого сезону її кращим досягненням був результат 45.48 м, показаний на Командному чемпіонаті України серед дорослих та молоді у Луцьку.
11- й результат серед юніорок та 34-й в жіночому рейтингу має Карина Сімонець30.02 м. Її SB зафіксовано в Луцьку на Чемпіонаті України серед юніорів.
Серед дівчат до 18 років (спис вагою 500 гр) шосте місце національного рейтинга посіла Ярослава Аполосова, з особистим рекордом 40.10 м, що у вересны приніс їй срібло чемпіонату України серед ДЮСШ і СДЮСШОР (2002 р.н. та молодші), що приймав Кропивницький.
Валерія Риженко має другу позицію національного топ-50 серед дівчат до 16 років та 11-ту в категорії U18. Свій особистий рекорд, 36.35 м, дівчина також показала в Кропивницькому на чемпіонаті України.
Зазначимо, що Анну Гацько-Федусову тренує В’ячеслав Римко. А всі інші дівчата — вихованки Анатолія Володимировича Кушнірука.