На старті року волеболістки запорізької «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» обмінялися перемогами із «Поліссям-ЖДУ»

Новий рік запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»  відкрила у Житомирі, де зустрічалася з найближчим конкурентом у турнірній таблиці — місцевим «Полісся-ЖДУ».  Попри абсолютно різні кінцеві рахунки, насправді боротьба на майданчику точилася приблизно рівною. Просто якщо у кульмінаційні моменти першого матчу свої шанси краще використали запоріжанки, то наступного дня – уже житомирянки.

Також варто відзначити, що у першому поєдинку, як і в Кам’янському, перевага однієї з команд на блоках виявилася відчутною. Тут сама лише Ксенія Пугач, записавши на свій рахунок 9 «чохлів» із загальних 19, більше ніж вдвічі перевершила командний здобуток господарок майданчику – 4. Тож хоч як старалися бомбардири «Полісся-ЖДУ» Дар’я Буткевич (14 очок) та Юлія Димар (13 очок), так ж Пугач (17 очок), за підтримки Вікторії Савченко (15 очок, із них 8 – у третій партії) і компанії, багато в чому забезпечила остаточну перемогу «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ».

Натомість наступного дня, коли у Пугач (загалом набрала 13 очок, із них 4 – на блоках) належної бомбардирської підтримки чомусь не віднайшлося, житомирянки скористалися цим на повну. Тим більше, в ударі перебувала Буткевич, чиї 28 очок солідною мірою дозволили місцевій команді взяти переконливий реванш.

Таким чином, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» зберегла за собою четверту позицію в чемпіонаті, а «Полісся-ЖДУ» продовжило наступати їй на п’яти, маючи на одну перемогу менше.

 

«ПОЛІССЯ-ЖДУ» — «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»

0:3 (24:26, 21:25, 31:33)

3:0 (25:20, 25:22, 25:22)

 

Прес-служба ФВУ