Армен Варданян повернувся на борцівський килим і виступив на Кубку України

 

18 грудня у Запоріжжі стартував Кубок України з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті першого українського чемпіона з греко-римської боротьби, запоріжця Якова Пункіна. 177 найсильніших класиків країни змагаються за почесний трофей на килимах палацу спорту «Юність». Девять разів володарями Кубка України ставали запорізькі борці, під керівництвом Заслуженого тренера України Євгена Олександровича Черткова. Чи вдасться вибороти трофей вдесяте – покаже завтрашній день, коли відбудуться поєдинки за медалі.

За результатами першого дня Кубка України до фіналу вийшли запоріжці  Жора Абовян (60 кш) та Денис Дем’янков (67 кг). Причому Дем’янкову за золото протистоятиме досвідчений Артур Політаєв, який напередодні відправив у втішний раунд іншого запоріжця – Парвіза Насібова. Разом з Парвізом завтра торуватимуть шлях до бронзи Владислав Кузько та Мирослав Солов’ян.

Сенсацією першого дня змагань стало повернення на професійний килим бронзового призера Олімпійських Ігор (2008), триразового віце-чемпіона світу Армена Варданяна, який не змагався більше двох років. 37-річний запоріжець показав клас на килимі, і провів красивий поєдинок, в якому більшість часу мав перевагу над Сергієм Грушиним, втім за 7 секунд до завершення Армен не втримав перемогу і програв молодому опоненту.

Завтра поєдинки другого дня Кубка України стартують о 10.30, спостерігати за змаганнями можна наживо.

 

«ЗА!спорт»