18-річний запорізький бігун потрапив до національного топ-10 за підсумками року

 

Федерація легкої атлетики України опублікувала список топ-атлетів 2019 року, за результатами виступів у літньому та зимовому сезонах.  В ньому представлено топ-50 чоловіків та жінок у кожній дисципліні, а також топ-10 у категоріях молодь та юніори. Раді відзначити, що за результатами року що минає, в списку національних лідерів є і чимало спортсменів Федерації легкої атлетики Запорізької області. Найближчими днями ФЛАЗО буде знайомити з ними шанувальників королеви спорту.

Отже  в бігу на 100 м високу дев’яту позицію у чоловічому рейтингу посідає 18-річний Андрій Васильєв. Кращим результатом сезону для легкоатлета став час 10.61 сек, з яким він посів четверте місце чемпіонату України в Луцьку, а також 10.67 сек, теж показані під час національних змагань на цьому ж стадіоні. З цими показниками у топ-10 спортсменів категорії «молодь» Андрій посів 6 місце; а в рейтингу юніорів до 20 років, Васильєв за підсумками року займає високе друге місце! Тренує спортсмена Василь Якович Боднар.

12-ту позицію у топ-50 чоловіків має в бігу на 100 м досвідчений запорізький багатоборець Олексій Касьянов. Кращим результатам Олексія на цій дистанції у поточному сезоні став час 10.69 сек, показаний на престижному турнірі НYPO-MEETING GÖTZIS  в Гьотцисі.

15-й у чоловічому рейтингу запоріжець Роман Кравцов. На національному Гран-Прі у Кропивницькому спортсмен подолав 100-метрівку за 10.76 сек.

24-ту позицію у чоловічому рейтингу посідає Ян Конящий, з результатом 10.90 сек, продемонстрованим на Універсіаді України в Кропивницькому. З цим же показником Ян має 10-ту позицію у списку кращих спортсменів країни в категорії «молодь».

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області