«Повернення до манежу – то справжнє свято для ніг!» — запорізькі легкоатлети в чудовому настрої готуються до зимового сезону

На початку листопада спортсмени  Федерації легкої атлетики Запорізької області розпочали тренування в оновленому легкоатлетичному манежі «Sport Life». Завдяки старанням президента ФЛАЗО Михайла Юрійовича Букрєєва, вдалося досягти домовленості з групою компаній  «Sport Life» про те, що дві сотні спортсменів матимуть можливість тренуватися в реконструйованому манежі. Крім того «Sport Life», з власної ініціативи, надав атлетам можливість безкоштовно користуватися й іншими своїми сервісами, що стало надзвичайно приємним сюрпризом до довгоочікуваного свята повернення на професійні доріжки. Нагадаємо, з 2017 року, коли у манежі змінився власник, і почалася реконструкція, питання підготовки в зимовий період було найбільш гострим для місцевих представників «королеви спорту», адже рівноцінної заміни манежу в регіоні нема. Ба більше – таких спеціалізованих манежів для легкої атлетики лише три на всю Україну!

Аби дізнатися, як почуваються представники ФЛАЗО у реконструйованому манежі «Sport Life Запоріжжя», завітали на одне з вечірніх тренувань. Надзвичайно приємно було побачити легкоатлетичну арену заповнену юними спортсменами. Одна з найбільших груп тренувалася під керівництвом Майстра Спорту міжнародного класу Галини Онуфріївни Місірук.

  • Цього року відзначаю ювілей свого знайомства із запорізьким легкоатлетичним манежем. Прийшла сюди спортсменкою у 1989 році! Тут провела всю спортивну кар’єру — тренувалася, відбиралася на чемпіонат світу, все моє спортивне життя пов’язане з цим комплексом. Не можу висловити словами, на скільки важливо було для нас повернутися в рідний манеж. Спочатку було незвично, все нове, а потім наче і не уходили. Чудово, що окрім доріжок маємо тепер в розпорядження дуже гарні тренажери, саме такі , які нам бігунам підходять. Потроху все освоюємо. До цього у нас раз на тиждень була робота на тренажерах в спортінтернаті. А тут можемо після кожного тренування займатися. Бачу, що діти ідуть на тренування з чудовим настроєм, навіть коли була хороша погода не змогла вмовити їх на вулиці побігати. Коли дізналися,  що повертаємось до манежу, вихованці спочатку не могли повірити, а потім радості не було меж!  Дуже вдячні президенту нашої федерації Михайлу Юрійовичу Букрєєву за турботу, і вирішення цього надважливого питання, а також керівництву та персоналу «Sport Life» за чудове ставлення до нас, насправді почуваємося тут як вдома,  — розповідає Галина Онуфріївна, — Зараз готуємось до внутрішніх стартів – Кубка міста, чемпіонату області. А після нового року у нас заплановані чемпіонати України серед юнаків та юніорів. Мріємо, що невдовзі національні змагання, як і раніше, прийматиме Запоріжжя.

 

Серйозні плани на зимовий сезон має одна з лідерок групи Галини Місірук, Таісія Пироговська. Дівчина переконана, покращення умов для тренувань має неодмінно позначитися на результатах.

 

  • Важливо було повернутися до манежу, щоб поліпшити результат. Умови тут стали набагато кращі, дуже чекали повернення — коли зайшли дуже зраділи! Ноги одразу відчули, що це набагато краще, ніж було. Ніколи ще мені не доводилося тренуватися в таких чудових умовах! І коли я сюди потрапила, я була дуже щаслива, враження і досі переповнюють, — ділиться враженнями Таісія, — Задача на сезон – багато бігати! Планую покращити свої результати і спробувати довшу дистанцію, на чемпіонаті України хочу спробувати 3 км.

Враженнями від повернення до манежу, та планами на сезон поділилася і ще одна молода лідерка збірної Запорізької області, Анна Глигало.

 

  • Це дуже довгоочікувана подія, тут просто чудово! Справжнє свято для ніг, наче бігаєш по  ваті, так приємно! З новими силами хочеться працювати, все таке рідне. Також круто, що є багато тренажерів. Не просто вправи виконуєш на килимку, а можна займатися на професійному обладнанні і в чудових умовах. Моя мета на наступний сезон виконати норматив «Кандидата у майстри спорту» на дистанції 800 м. Для цього треба показати результат 2.14 хв, а я поки біжу 2.18 хв, сподіваюся взимку таки подолаю норматив, — розповідає Анна.

 

 

Поруч з молоддю вже почали підготовку до зимового сезону й досвідчені атлети.  Майстер спорту України з багатоборства Артур Суюнов радіє, що нарешті має компанію для тренувань.

 

  • Круто, що є з кимось потренуватися за компанію, от зараз разом з Олександром Клепкою та Олександром Болілим працюємо разом — цікавіше стало! Допомагаю молодим хлопцям, ми тренуємось за планом, який я особисто створив і відпрацював на собі, деякі вправи придивився на зборах, попрацювавши з тренером з Дніпра, і тепер хлопцям передаю далі. Чудово, що робиш це не сам! Насправді, коли бачиш навколо себе ще атлетів, це мотивує. А ще хочеться показати себе, якось допомогти молоді, атмосфера класна. Я радий що манеж відкрився для атлетів. Зараз плануємо відкрити ями для стрибків у довжину, висоту, мають привезти обладнання для стрибків з жердиною. Сподіваюся все буде як раніше, і навіть ще краще, — розповідає Артур, — Зимовий і літній сезон ще точно змагатимусь, зараз готуюся до чемпіонату та Кубка України. Далі подивимось по результатам. Цього сезону по казав високого результату, бо це був перший такий повноцінний сезон після травми. Втім, враховуючи умови підготовки, що не міг тут тренувати ті ж стрибки, результати не погані – до другого місця на чемпіонаті України 100 очок не вистачило.

Відзначимо, що цього вечора на тренуванні у манежі зібралися групи чи не всіх запорізьких тренерів. Поруч з досвідченими атлетами працювали і зовсім юні, а це ще один позитивний момент повернення на професійну арену. Адже молоді є на кого дивитися, з кого брати приклад і за ким тягнутися. Віримо, що початок співпраці зі «Sport Life» неодмінно стане новим витком в історії легкої атлетики Запорізької області, і сприятиме високим результатам наших спортсменів на національних та міжнародний стартах.

 

Олена Назаренко, спеціально для Федерації легкої атлетики Запорізької області