Легкоатлети повертаються у запорізький манеж

Меморандум про співпрацю підписано між групою компаній «Sport Life» та Федерацією легкої атлетики Запорізької області

 

30 жовтня у Києві відбулася стратегічно важлива подія для запорізького, та й українського спорту вищих досягнень – було підписано меморандум про співпрацю між групою компаній «Sport Life» та Федерацією легкої атлетики Запорізької області, який передбачає можливість для близька двох сотень спортсменів тренуватися в оновленому легкоатлетичному манежі клубу «Sport Life-Запоріжжя».  Така угода про співпрацю стала можливою, завдяки особистій ініціативи президента Федерації легкої атлетики Запорізької області Михайла Букрєєва, який на початку своєї роботи на цій посаді пообіцяв зробити все можливе, аби в зимовий період запорізькі легкоатлети мали можливість тренуватися у комфортних умовах. Ініціативу радо підтримала група компаній «Sport Life», яка не лише є лідером масового спорту в Україні, а й має чудові традиції підтримки спорту вищих досягнень  — на базі спортивних споруд цієї компанії проводяться чемпіонати світу та Європи з різних видів спорту, тренуються спортсмени найвищого класу. Відтепер «Sport Life» відкриває свої двері для професійного спорту ще й у Запоріжжі.

 

-2017 року, коли ми брали на реконструкцію легкоатлетичний манеж у Запоріжжі, то ставили собі за мету не лише створити  найбільший, ультрасучасний фітнес-клуб в місті. Для нас було важливо зберегти його унікальну цінність – ми розуміли, що професійним спортсменам потрібно тренуватися. Ми дуже раді, що вдалося поєднати обидва напрями під одним дахом —  професійний фітнес та спеціалізований легкоатлетичний манеж для професійних спортсменів. Наразі ця співпраця — це експеримент, це добра волі групи компаній «Sport Life». Ми сподіваємось, що цей експеримент буде успішним, і ми зможемо показати всім, що така партнерська модель може бути взаємовигідною і успішною, — розповіла під час підписання меморандуму віце-президент з сервісу ГК «Sport Life» Маргарита ГодунДля спортсменів ми підготували спеціальні абонементи, які дозволять їм не лише займатися на легкоатлетичних потужностях, а й отримати всі ті сервіси, які має клієнт, те що потрібно для відновлення – тренажерні зали з ультрасучасним обладнанням, найбільший в Україні кардіо-театр, групові заняття за різними напрямами, комфортабельні роздягальні, душові та СПА-комплекси.

 

Висловлюючи подяку групі компаній «Sport Life», президент Федерації легкої атлетики Запорізької області, Михайло Букрєєв, зазначив що така співпраця особливо важлива з огляду на початок підготовки до літніх Олімпійських Ігор 2020 року. Наразі п’ятеро запорізьких легкоатлетів є кандидатами на участь в Іграх у Токіо, крім того вихованці ФЛАЗО постійно є учасниками та медалістами змагань найвищого європейського та світового рівнів, і єдине, чого не вистачало для подальшого росту результату – спеціалізованої інфраструктури.

 

-Ми дуже вдячні «Sport Life» за участь в цьому експерименті. У нас дійсно дуже багато талановитих тренерів, талановитих спортсменів, але для того щоб все це знаходило вираження у спорті вищих  досягнень, потрібні хороші інфраструктурні проекти. В Запоріжжі є такий унікальний об’єкт , легкоатлетичний манеж, таких баз для легкоатлетів в Україні лише три. А завдяки реконструкції, яку провів «Sport Life», цей манеж став одним з найбільш комфортабельних та функціональних. Приємно, що легкоатлети зможуть тренуватися в таких умовах, матимуть можливість не лише працювати у легкоатлетичному ядрі, яке зберегла компанія «Sport Life», а й отримають нові можливості для відновлення, роботи на тренажерах – це цілий комплекс сучасної підготовки, — зазначив президент Федерації легкої атлетики Запорізької області Михайло Букрєєв, — Соціальна ініціатива компанії «Sport Life», це можливість на базі запорізької федерації відпрацювати бізнес-модель державно-приватного партнерства, яка може в майбутньому бути використана на національному рівні. Ми раді брати участь в цьому експерименті. Ще раз дякуємо «Sport Life», за збереження унікальної бази, і за те, що підтримуєте професійний спорт.

 

Професійний легкоатлетичний манеж – основа фундаменту, на якому багато років тримається високий рівень запорізької легкої атлетики. Заслужений тренер України Костянтин Рурак, який сам готувався тут до двох Олімпіад як спортсмен, а згодом виховав на цьому майданчику двох призерок Олімпійських Ігор, вже як тренер, знає про що йдеться як ніхто.

 

-Від керівництва області, тренерів і спортсменів хочу подякувати президенту запорізької федерації Михайлу Юрійовичу Букрєєву, який очолив нашу федерацію в не найкращі часи, дякую що знайшли цю взаємодію і шлях для співпраці бізнесу та професійного спорту. Для Запоріжжя такий  об’єкт  як «Sport Life» є вкрай необхідним, — каже Заслужений тренер України, Заслужений майстер спорту України, Костянтин Рурак, — Крім того, що у нас є потенційні претенденти на участь в Олімпійських іграх в Токіо, ми маємо чудовий резервний склад, який буде тягнутися за дорослими спортсменами. З відновленням манежу «Sport Life» об’єкт став дійсно європейського рівня. Я давно працюю у манежі, і зараз це зовсім інший рівень – нові технології, тренажерний зал , все нове. Єдине що лишилося незмінним – атмосфера доброзичливості, теплого ставлення до спорту і легкої атлетики, від співробітників та персоналу «Sport Life».

 

Не приховували радощів і лідери Федерації легкої атлетики Запорізької області, які прийшли підтримати керівництво у цей насправді визначний день. Просто з аеропорту прибула на зустріч Катерина Климюк, зі «свіжоспеченою» бронзою чемпіонату світу серед військовослужбовців. Із закордонних зборів приїхав до столиці Майстер спорту України, фіналіст цьогорічного чемпіонату Європи Микита Барабанов. Чемпіонка юнацьких Олімпійських Ігор, стрибунка у довжину Єлизавета Бабій також прибула зі зборів у Чорноморську. А найтитулованіші багатоборці України – чемпіонка світу Анна Касьянова та бронзовий призер чемпіонату світу Олексій Касьянов, знайшли час для зустрічі у тренувальному графіку, адже зараз вже почали підготовку до Олімпіади 2020.

 

-Вже місяць я тренуюся в повну силу. Плани серйозні, минулого сезону був у добрій формі, чудово готовий, але не вийшло гарно виступити. Зараз  єдине, що може завадити це нажаль, травми, а вони тісно пов’язані із можливостями для підготовки. Дуже радий, що нарешті у нас з’явилася така база!  Бо ми зараз готуємось в різних місцях,  дуже не вистачало хорошої бази. Легкоатлети знають, коли ти тренуєшся на різних покриттях, запалюються зв’язки, суглоби. А коли ти можеш всі види робити на одному покритті, це дуже добре, це допоможе уникнути травм. Нарешті, завдяки цьому меморандуму, у нас є така можливість,  — каже Заслужений майстер спорту України з багатоборства, Олексій Касьянов, — У підготовчий період між змаганнями бази для нас не було, і ось нарешті вона з’явилася, а точніше повернулася після реконструкції. Ми в манежі завжди дуже комфортно і затишно почувалися, думаю після реконструкції там ще краще. Для українського спорту це  якесь чарівне місце , яке, я переконаний, допоможе підйому результатів у професійному спорті. Плануємо, що до зимового сезону будемо готуватися у Запоріжжі. 

 

Зазначимо, що завдяки добрій волі та соціально-відповідальній позиції групи компаній «Sport Life», в оновленому легкоатлетичному манежі займатимуться не лише перші номери збірної Запорізької області – можливість тренуватися у професійних умовах матиме найближчий резерв «королеви спорту» — молодь, юніори, юнаки. А це дає впевненість в тому, що високі традиції легкої атлетики в Запорізькій області продовжаться, і до колекції здобутих запоріжцями чотирьох олімпійських медалей, обов’язково додадуться нові.