Команди семи областей змагалися на турнірі з вільної боротьби у Запоріжжі

 

У спортивному комплексі Запорізького національного університету відбувся ІІ всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті видатних борців серед команд юнаків та дівчат. За повідомленням Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, у змаганнях взяли участь сім команд із  Запорізької, Одеської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської областей та м. Бахмут. Загалом це понад 70 учасників. Команди були представлені кращими спортсменами регіонів,  склад яких налічував по 10 осіб. Змагалися не лише за нагороди, а й за призовий фонд у 50 тисяч гривень, від організаторів турніру.

За підсумками змагань І місце посіла команда Харківської області, ІІ місце – з м. Бахмут та ІІІ місце — команда Запорізької області.

У рамках змагань відбулося засідання Запорізької обласної федерації вільної боротьби, на якому було розглянуто питання щодо подальшого розвитку виду спорту в регіоні. Зокрема, учасники засідання обговорили створення осередків федерації в районах області, відкриття відділення вільної боротьби в ЗО ШВСМ.

Також були обрані старші тренери команд Запорізької області з вільної боротьби, які будуть тренувати обласні команди дівчат та хлопців. Ними стали заслужений працівник ФКіС України Геннадій Кірпіньов та заслужений тренер України Анатолій Паламарьов.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю