Запорізька легкоатлетка стала шостою в фіналі чемпіонату світу і здобула олімпійську ліцензію

Щойно в столиці Катару, Досі, завершився чемпіонат світу з легкої атлетики. В заключний день головного легкоатлетичного старту сезону український жіночий квартет, у складі якого представниця Федерації легкої атлетики Запорізької області Катерина Климюк, боровся в фіналі естафети 4х400 м. Наша команда: Катерина Климюк, Ольга Ляхова, Тетяна Мельник, Анна Рижикова, показала час 3:27.48, який став сьомим у загальному заліку. Але через дискваліфікації збірної Канади, українки піднялися на шосту позицію. Зазначимо, що цим виступом дівчата принесли Україні олімпійську ліцензію на прийдешні літні Олімпійські Ігри 2020 року!

Вітаємо з блискучим виступом на чемпіонаті світу спортсменок та тренерів, а особливо запорізьку частину команди – Майстра спорту України міжнародного класу Катерину Климюк, та її наставника – Заслуженого тренера України Костянтина Михайловича Рурака.

Золото чемпіонату світу виборола команда США (3:18.92), яка показала кращий результат сезону в світі, срібло з національним рекордом здобула Польща (3:21.89), бронза у команди Ямайки (3:22.37).

Ось як Катерина Климюк прокоментувала прес-службі ФЛАУ свій виступ в фіналу чемпіонату світу:

«Мені здається, що у фіналі моя позиція при передачі була набагато кращою, ніж напередодні. Вчора було очевидно, що відстала від усіх. Я ще подивлюся відео, але сьогодні, за відчуттями, пробігла значно ліпше.

Від того, як представляли фінальний забіг, дух захоплювало! Вперше в житті настільки пишалася тим, що біжу перший етап і є частиною цього дійства. Оскільки програма чемпіонату пізня, а нам ще потрібно було виступати, я лише одного разу залишилася на фінал. Жінки саме бігли 200 метрів, але на той момент хлопці метали молот і світло на стадіоні не вимикали. Тому я вперше на власні очі побачила це представлення з голограмами. Таки є плюси вечірньої програми. Хоча мені у цей час складно виступати: я жайворонок, а тому рано встаю і рано лягаю. О дев’яті вже сплю, а тут о 21:15 бігти. (сміється) Але нічого.

Ми виграли олімпійську ліцензію. Але в естафетах ситуація така, що одні виконують нормативи, виграють ліцензії, а біжать інколи інші. Не знаю, наскільки це справедливо. У будь-якому разі класно, що Україна виступить у жіночій естафеті 4х400 метрів на Олімпійських іграх. А вже хто саме це робитиме, вирішуватиметься упродовж наступного року. Тому потрібно буде постаратися бігти швидко для того, щоб туди потрапляти».

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області