Метальниця списа Лілія Аполосова боролася за золото ветеранського чемпіонату Європи з конкуренткою із минулого

 

Минулого тижня дніпрорудненська спортсменка Лілія Аполосова стала віце-чемпіонкою Європи з легкої атлетики серед майстрів. На змаганнях, що проходили в Італії, представниця Запорізької області посіла друге місце у секторі метання списа, серед жінок вікової категорії 40+. Про враження від виступу на першості континенту ми розпитали у спортсменки, одразу після її повернення на рідну землю.

 

-Лілія, як проходили змагання?

  • Змагання пройшли чудово, єдиний як на мене мінус, те що чемпіонат Європи проходив у трьох різних містах. Тому ми не могли бачити виступи інших українців, та й нас підтримати могли не всі. А так стадіон хороший, з погодою теж поталанило – вітру не було. Хіба що доріжка була м’яка, поки прилаштувалися до неї, ми ж звикли на жорсткому покритті тренуватися. Кращий результат, який приніс мені срібло, показала з п’ятої спроби. До цього намагалася довший розбіг зробити, щоб далі метнути. Але не вийшло. У підсумку зробила свій звичайний розбіг. Для перемоги не вистачило ще кількох спроб, як завжди (сміється, — прим.авт.)

-Перемогу у ваші категорії здобула інша українка – Анна Сластіна, Ви раніше зустрічалися в секторі?

  • Так звісно. Постійно конкурували ще за часів професійної кар’єри. Нещодавно Аня теж вирішила спробувати себе у ветеранському спорті, і це чудово – у мене з’явилася конкуренція, результат став зростати. На міжнародних ветеранських змаганнях ми зустрілися вперше. І я дуже рада, що Аня перемогла, ми навіть жартували, що влаштували на Європи чемпіонат України. Ще раз від душі вітаю її з перемогою!

-Доречі, показаним результатом задоволені?

  • Так, своїм результатом задоволена. А ще наші з Анею показники стали кращими серед учасниць чемпіонату Європи всіх вікових категорії. Навіть дівчат до 35 років ми обігнали — більше 41 метру ніхто не метав. А у мене результат 43.85 м, у Ані — 45.79 м.

-На цьому сезон завершено, які плани далі?

  • Готуватимусь до зимового чемпіонату України з метань. Хочу виступити серед дорослих, «поганяти молодь». А якщо серйозно, не вистачає досвіду змагального, тому хочу виступити у Мукачевому. І вже готуватимусь на наступний чемпіонат Європи серед майстрів.

-У Вас в активі вже є золото ветеранського чемпіонату світу, тепер ще й срібло чемпіонату Європи – в рідному Дніпрорудному стали впізнавати?

  • Так, навіть по телебаченню показували! Міський голова орден дав, приємно. Ще при нагоді дякую голові Василівської районної ради Калініну Денису Сергійовичу, апарату районної ради та депутатському корпусу за допомогу в придбанні метального списа для підготовки та виступу в міжнародних змаганнях. Думаю тепер результати будуть ще кращі!

 

Олена Назаренко