«Металург» впевнено розібрався з «Черкащиною» на виїзді

Запорізький клуб перервав серію невдач, здобувши історичну перемогу в Першій Лізі

8.09.2019. Чемпіонат України. Перша Ліга. 8 тур. «Центральний стадіон» (Черкаси).

«Черкащина» – «Металург» 0:3 (0:1)

Голи: Сарапій (33, з пен.), Загоруйко (77, 90+1)

«Черкащина»: Марченко, Кошелюк, Цебро, Бурлін, Чорний, Медведь, Цибульник, Сторчоус, Зеленевич, Малєй, Фаюк
В. о. головного тренера: Віталій Кобзар

«Металург»: Петриченко, Рудика, Кулинич, Мягков, Бєлоусов (Рудич 87), Трояновський, Разуваєв (Загоруйко 72), Сарапій, Могильний (Петров 80), Сачко, Черній (Ковальчук 64)

Головний тренер: Іван Богатир

Перший тайм залишився повністю за «Металургом». Футболісти запорізької команди грали з шаленим бажанням, створюючи момент за моментом ще в дебюті зустрічі. Імпровізував на лівому фланзі Богдан Могильний, який вже звично тероризував своїх опонентів на бровці. Та, на жаль, його сольним проходам бракувало завершального удару.

На 18-й хвилині чудовий шанс виник у Костянтина Чернія. Отримавши м’яч у чужому штрафному, форвард «Металург» розвернувся і пробив у дотик – Владислав Марченко впорався з ударом. Запоріжці продовжували грати з натхненням. Все той же Могильний влаштував сольний рейд, але знову без завершення. Після заробленого кутового небезпечно пробивав головою Сергій Кулинич – знову запоріжцям не пощастило.

На 32-й хвилині «Черкащину» вже ніхто не врятував від неминучого. Олексія Разуваєва збили у чужому штрафному і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Вирок бездоганно реалізував Едуард Сарапій – 0:1. Це перший гол Едуарда у цьому сезоні та не лише йому сьогодні вдалося відкрити лік забитих м’ячів у Першій Лізі.

Після пропущеного голу футболісти «Черкащини» нарешті почали діяти цікавіше. Господарі ненадовго прокинулися, однак будь-які підступи до штрафного бажаного результату не приносили. У першому таймі можна виокремити хіба що удар головою з близької відстані Юрія Малєя – блискуче у тому епізоді зіграв Богдан Пертиченка, обравши правильну позицію.

«Металург» був ближче, щоб забити другий м’яч, ні господарі до нічийного результати. Денис Бєлоусов, який провів прекрасний поєдинок, закручував м’яч у дальній кут – зовсім трохи не пощастило. Богдан Могильний теж заслужив своєю активністю на забитий гол, однак вкотре фортуна від нього відвернулася після виходу віч-на-віч з Владиславом Марченком. Гра «Металурга» вселяла оптимізм, адже запоріжці показували яскраву динамічну гру, цілком закономірно вигравши перший тайм.

Другу половина почалася з труднощів для гостей. Богдану Петриченку серйозно довелося рятувати свою команду після дального удару. М’яч вже опускався прямо під поперечку, однак голкіпер «Металурга» в останній момент зреагував і перевів його на кутовий. Господарі володіли ініціативою до середину другого тайму, поки свіжі гравці запорізької команди повністю не зламали плани Віталію Кобзарю. Вирішальну роль джокера зіграв Ігор Загурйко. На 77-й хвилині йому все організував Денис Бєлоусов, який на жилах протягнув м’яч правим флангом і віддав на вбивчу позицію Загоруйку – Ігор грамотно розібрався в епізоді, покотивши м’яч прямісінько у кут – 0:2.

Зберегти переможний рахунок було справою техніки, але «металургівці» вирішили ще раз покарати суперника в контратаці. Ігор Загоруйко, опинившись на позиції форварда, влаштував серйозний спринт зі своєї половини поля, ще раз чітко переграв Марченка у ближньому бою. 0:3 – запорізька команда здобуває яскраву перемогу в чемпіонаті і в наступному турі зіграє знову на виїзді зі ще одним суперником, який по зубам «Металургу – «Гірником-Спорт».

 

Прес-служба МФК «Металург»