Запорізькі легкоатлети блискуче стартували на командному чемпіонаті України

 

У Луцьку стартував командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, який є відбірковим на командний чемпіонат Європи (9-11.08 Бидгощ). У перший день змагань блискуче виступили представники Федерації легкої атлетики Запорізької області.

На дистанції 100 м Вікторія Ратнікова спочатку встановила новий особистий рекорд у кваліфікації — 11.61 сек. А у фіналі, повторивши цей же показник, стала переможницею національних змагань і виборола путівнику на командний чемпіонат Європи!

https://www.facebook.com/olenasport/videos/2361404690774542/

Ще одну перепустку на континентальну першість та золото командного чемпіонату України, принесла Запорізькій області Катерина Климюк, яка виграла змагання на дистанції 400 м з результатом 52.58 сек.

Обох дівчат тренує Заслужений тренер України Михайло Рурак. Ще одна вихованка цього наставника, Анастасія Рємєнь (Ткачук), відзначила повернення з декретної відпустки бронзою чемпіонату командного України. На дистанції 800 м Анастасія показала третій результат — 2:05.75, який для неї став і кращим результатом сезону. Зазначимо, що після народження донечки, якій зараз тільки рік, це перший літній чемпіонат України для спортсменки.

 

  • Настю, складно було бігти?

 

  • Ні! Взагалі відмінно! я просто далеко відпустила дівчат, і на фініш намагалася їх наздогнати! Тому сильно виклалася! Але десь на підсвідомості збирала сили на завтрашні 1500 метрів. Але взагалі дуже рада результату! Я бачу прогрес тому треба працювати ще більше. Найголовніше, що тренер мене похвалив! Завтра з новими силами буду боротися на 1500 метрів, — прокоментувала свій виступ Анастасія Рємєнь.

 

Ще одну «бронзу»  здобула чоловіча збірна Запорізької області в естафеті 4х100 м. Квартет у складі Романа Кравцова, Яна Конящего, Олександра Ничика та Андрія Васильєва, показав результат 41.77 сек.

 

«Срібний» дубль командного чемпіонату України оформили запорізькі метальники списа.Юрій Кушнірук посів друге місце серед чоловіків, відправивши спис на 75 м 09 см. А Ганна Гацько-Федусова стала другою у змаганнях жінок, показавши результат 53 м 55 см. Ще одна запоріжанка Поліна Шапочка, посіла шосте місце чемпіонату України, встановивши новий особистий рекорд – 45 м 48 см.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області