Запорізькі волейболістки стартували на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі з поразки

У столиці Азербайджану стартував ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Збірна України з волейболу, у складі якої висупають троє запорізьких дівчат — Катерина Гужва, Аліка Луценко, Софія Матешук, стартувала у груповому турнірі змагань.

 

У квартеті А суперниками України стали Росія, Болгарія та Румунія, в іншому силами поміряються Італія, Білорусь, Німеччина і Туреччина. По дві кращі збірні з кожної групи виходять до півфіналу, інші ж колективи посперечаються на 5-8 підсумкові місця.
Як бачимо, опоненти в наших дівчат непрості. Проте й вони самі – не промах. Адже у розпорядженні наставниці української збірної Юлії Якушевої опинилися кілька досить відомих, незважаючи на юний вік, гравців, котрі протягом останнього сезону були на видноті в різних клубах Суперліги. Це, зокрема, Катерина Ткаченко, Валерія Нудьга, Валерія Якушева… Імена Марти Федик, Діани Окоро чи Аліки Луценко також не із когорти «ноу нейм». Тож, сподіваємося, «синьо-жовті» зуміють виступити гідно, навіть незважаючи на результати.

Саме такий настрій волейболісток перед відльотом до Баку підтвердила й сама Юлія Якушева: «Ми провели хороший навчально-тренувальний збір у Калинівці, де на базі ДЮСШ «Авангард» (до речі, наставниця української збірної, як і її донька Валерія, свої перші волейбольні тренування провели саме в «Авангарді», і обидві – під керівництвом Лариси Дуніної, яка нині є помічницею Юлії Якушевої!) нам були створені всі необхідні умови. Так, нам дісталися сильні суперники, адже волейбольні школи Росії та Болгарії особливих рекомендацій не потребують. Та й Румунія вже далеко не та відстала волейбольна країна, як декому ще здається. Однак націлені боротися з ними за кожен м’яч, за кожне очко. Виказати по-справжньому спортивний непоступливий характер, максимальну самовіддачу. Це – найголовніше. А чи вдасться пробитися до півфіналу – побачимо…»

…У першому матчі турніру Україна зустрілася з Росією і, на жаль, була змушена визнати перевагу суперниць – 0:3 (17:25, 17:25. 13:25). Хоча, відверто кажучи, це не дуже дивно. А ось результат іншого матчу справді здивував: Румунія здолала Болгарію – 3:1 (25:23, 25:18, 16:25, 25:12)! Завтра підопічні Юлії Якушевої поміряються силами саме з румунками…

Прес-служба ГО ФВУ