Євробаскет 2021 не відбудеться у Запоріжжі

 

Міжнародна федерація баскетболу FIBA розглянула заявку України на проведення 38-го ЄвроБаскета серед жінок. Нагадаємо, згідно цієї заявки, базовими містами для проведення чемпіонату Європи мали стати Запоріжжя, яке б разом зі Стокгольмом приймало груповий етап чемпіонату, та Київ – у столиці мали відбутися всі поєдинки плей-оф. Навесні до Запоріжжя навіть приїжджала комісія FIBA, яка інспектувала палац спорту «Юність» на відповідність вимогам проведення таких змагань. Спортивну споруду схвалили. А ось заявку України приймати Євробаскет, нажаль ні.

За рішенням FIBA чемпіонат Європи 2021 року серед жіночих команд відбудеться у Франції та Іспанії. України та Швеції не вистачило кількох голосів, щоб стати господарями першості континенту.

Втім від планів приймати європейські змагання українська федерація баскетболу не відмовляється – в найближчих планах – подати заявку на проведення молодіжних чемпіонатів Старого Світу.

 

— Ми ні у якому разі не збираємося впадати у відчай. Для нас це був хороший досвід, адже такий шлях ми фактично проходили вперше і винесли чимало корисного на майбутнє і хоча точних результатів закритого голосування нам не оголошували є свідчення, що поступилися ми зовсім небагато. Зараз нам треба провести аналітику того що відбулося і вибудовувати нашу стратегію. Можливо ми організуємо наступного року один з ЄвроБаскетів на рівні молодіжних збірних. До подачі заявок час ще є, поки ми із цікавістю спостерігаємо як зіграють наші збірні U-20, U-18, U-16 і потім будемо приймати рішення. В Україні мають однозначно відбуватися великі змагання тим більше, що йде робота по будівництву і реконструкції спортивних арен, — розповів генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський.

 

Переконані, в разі успішного розгляду наступних заявок України, великий баскетбол неодмінно завітає і до Запоріжжя, адже на сьогодні найсучасніша спортивна споруда країни знаходиться саме в нашому місті. Палац спорту «Юність» вже приймав європейські змагання з різних видів спорту, тож впевнені, і баскетбол не забариться.

 

«ЗА!спорт»