Запорізька легкоатлетка Анна Гацько-Федусова стала чемпіонкою ІІ Європейських Ігор у командних змаганнях

 

 

У Мінську розіграли медалі ІІ Європейських Ігор з легкої атлетики, нагадаємо вперше змагання проходили за програмою «Динамічна легка атлетика» (DNA), а медалі розігрували не лише в індивідуальному, а й у командному заліку. Федерацію легкої атлетики Запорізької області представила на змаганнях метальниця списа Анна Гацько-Федусова. Нагадаємо, на стадії кваліфікації спортсменка принесла збірній України 10 очок, а потім повторила це досягнення у півфіналі.

У фіналі запорізька Анна теж потрапила до числа лідерок. У своїй підгрупі спортсмена показала другий результат – 54 м 64 см і виборола право відправиоа снаряд на 53 м 25 см. А опонентка — 58.46 м. Таким чином 8 очок у метанні списа пішли до чеської скарбнички, а Україна у цьому виді отримала 6 балів.

В інших видах програми українці показали такі результати:

На дистанції 100 метрів 12 очок приніс України Сергій Смелик (10,44).

У змаганнях зі стрибків у довжину Україну Марина Бех-Романчук також заробила 12 очок (6,79 м)

Українська змішана естафетна команда 4х400 метрів у складі Данила Даниленка, Тетяни Мельник, Анни Рижикової і Олега Миронця фінішувала другою (3.19,28 хв) і заробила 10 очок.

У секторі стрибків у висоту Андрій Проценко показав другий результат (2,24 м) і додав 10 очок до командного заліку.

В бігу на 100 метрів Христина Стуй додала в залік 8 очок (11,79 с)

На дистанції 110 метрів з бар’єрами Артем Шаматрин фінішував третім (14,05 с) і приніс команді 8 балів.

Також 8 очок заробила Анна Плотіцина, яка  фінішувала третьою з бігу на 100 метрів з бар’єрами (13,14 с).

Перед заключним видом програми Україна і Білорусь набрали однакову кількість очок — по 74, і таким чином одночасно стартували у гонці переслідування (800+400+200+100 м). Першими фінішували наші спортсмени – Євген Гуцол, Ольга Ляхова, Олексій Поздняков та Яна Качур, з результатом 4:27.14. Друга — збірна Балорусі 4:27.81. Треті — німці 4:34.77.

 

Вітаємо команду України з перемогою, і зокрема нашу Анну Гацько-Федусову із золотою медаллю Європейських Ігор! Наразі це найбільш цінний трофей у медальній колекції запорізької легкоатлетки!

 

Враженнями від перемоги Новоспечена чемпіонка ІІ Європейських Ігор у командних змаганнях з легкої атлетики, Анна Гацько-Федусова, поділилася першими з пресс-службою Ігор:

 

-Під час вирішальної гонки переслідування ми так підтримували наших спортсменів, так кричали! Боротьба була рівною. Очки були рівними, тож це була чесна перемога. Україна довела, що вона має найсильнішу команду.

-Як атмосфера на змаганнях?

-Атмосфера на змаганнях була чудовою. Всі були дуже радісні. Лише під час фінальної естафети ми перебували в стані легкого стресу. Здавалося, що можна втратити свідомість від хвилювання.

— На скільки різні емоції, коли виграєш індивідуальну медаль і командну?

-Різниця — сила духу! Команда така величезна сила!

-Що означає для збірної України золото Європейських Ігор?

— Ця перемога дає надію на майбутнє. Думаю, коли відбудуться наступні Ігри, вона буде надихати нас на повторення успіху.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області