Запорізька легкоатлетка побила рекорд Аліни Шух!

 

 

Неймовірну новину приніс сьогоднішній вечір Федерації легкої атлетики Запорізької області – енергодарська легкоатлетка Марина Балаховцева встановила новий національний рекорд у метанні м’яча, та ще й побила попереднє досягнення вундеркінда українського багатоборства Аліни Шух, яке трималося 8 років! Втім про все по порядку…

Чорноморськ цими днями приймає Чемпіонат України з чотириборства серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків 2006 р.н. та молодше. Сьогодні спортсмени змагалися в бігу на 60 метрів, стрибках у довжину і метанні м’яча. Останній вид програми став неймовірно успішним для 12-річної енергодарської спортсменки Марина Балаховцевої – у кращій спробі вихованка Віталія Борисенка відправила м’яч вагою 150 грамів на 48 м 01 см! За кілька хвилин приголомшена спортсменка та її тренер почули оголошення на весь стадіон, про те що щойно було побито рекорд у цьому виді програми (46 м 40 см), який тримався з 2011 року, і належав не кому-небудь а самій Аліні Шух!

  • З другої проби вона показала результат 48.01, у третій спробі намагалися додати, але після того як оголосили про рекорд, мені здається вона не могла впоратися з емоціями, і не зуміла додати, хоча я думаю що могла! Потім ходила хвилювалася, щоб ніхто її не обійшов, та я був впевнений що нікому не вдасться Марину наздогнати, — розповідає наставник спортсменки Віталій Борисенко, — Також Марина сьогодні пробігла 60 метрів з кращим особистим результатом — 8.5 сек. А у стрибках в довжину трохи не вийшло. На останньому чемпіонаті області ми стрибнули 4.74 см, а тут лише 4.56 см. Зараз чекаємо на результати за сумою трьох видів, сподіваюся ми серед лідерів. Взагалі рік від року результати на цих змаганнях постійно ростуть, сьогодні було побито рекорд в бігу на 60 метрів у дівчат — 7.8 сек (попередній був 8.0), у стрибках в довжину майже підібралися до побиття рекорду, він зараз складає 5 м 35 см. Ще два роки тому вигравали ці змагання з результатом 240 очок, а торік було встановлено новий рекорд 294 очки! Думаю цього року переможниця набере більше 300 очок.

 

Коли ми готували цей матеріал, з’явився рейтинг спортсменів після трьох видів програми. Марина Балаховцева набрала 206 очок, і наразі розділяє третю позицію зі спортсменкою із Київської області. Завтра дівчину чекає заключний вид чотириборства – біг на 500 м.

 

ФЛАЗО