Завтра баскетболісти ЗНТУ сперечатимуться за бронзу XIV літньої Універсіади України

 

Сьогодні у Запоріжжі стартували ігри Фіналу XIV літньої Універсіади України з баскетболу серед чоловіків. Наадаємо, за результатами ппередніх етапів Універсіади, до квартету фіналістів пробилися:

  • НУ «Запорізька політехніка» (ЗНТУ)
  • Національна металургійна академія з Дніпра (НМетАУ)
  • Черкаський національний університет (ЧНУ)
  • Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова з Миколаїва (НУК)

 

Матчі проходили на майданчику палацу спорту «Юність». У першому півфіналі Національна металургійна академія України з Дніпра поступилася Національному університету кораблебудування з Миколаєва.

 

За рівної першої чверті дніпряни змогли наприкінці здобути три очки переваги. Та вже з середини другої чверті ситуація суттєво змінилася. Миколаївці впевнено пішли вперед. На велику перерву вони вже мали 16 очок переваги. За третю чверть НУК збільшив цю різницю ще на 7 балів. Коли в середині заключної 10-хвилинки різниця зросла вже до 31-го очка, у дніпрян вже не не було ні часу, ні сил на порятунок, повідомляє офіційний сайт ФБУ.

 

Відтак НУК у фіналі. НМетАУ зіграє за бронзові нагороди. У переможців найрезультативніше зіграли Марк Боднар (30 очок + 8 підбирань), Вадим Заплотинський (21+11), Андрій Хохоник (18+7) та Максим Штанько (12+11).

 

У другому півфіналі господарі та чемпіони останніх двох сезонів команда ЗНТУ, поступилися команді Черкаського національного університету.

 

Черкасці переважали господарів у першій половині. До великої перерви вже мали 24 очки запасу. Запоріжці взялися наполегливо виправляти становище. Втім, кардинально змінити хід поєдинку не вдалося. Лише дещо скоротили відставання. Відтак ЗНТУ склало чемпіонські повноваження та боротиметься за бронзові нагороди. Черкасці зійдуться з миколаївцями за чемпіонство.

 

Найрезультативнішим у цьому півфіналі став Дмитро Скапінцев з команди переможців – 25 очок + 20 підбирань.

 

Фінал чотирьох. 1/2 фіналу

 

20 травня

Запоріжжя

 

НМетАУ (Дніпро) – НУК (Миколаїв) – 76:95 / статистика

 

ЗНТУ (Запоріжжя) – ЧНУ (Черкаси) – 75:88 / статистика

 

21 травня

За 3 місце

12:00 НМетАУ — ЗНТУ

 

Фінал

14:00 НУК — ЧНУ