Вероніка Крамаренко: Завжди хочеться вище!

 

На відкритому чемпіонаті Запорізької області з легкої атлетики, що відбувся 10-11 травня, тричі зуміла відзначитися 16-річна Вероніка Крамаренко. Вихованка Миколи Кардача виборола перше місце у секторі стрибків у висоту, була другою у секторі стрибків у довжину і штовханні ядра. Напередодні дівчина блискуче виступила на командному юнацькому чемпіонаті України  у Кропивницькому – з особистим рекордом 1 м 74 см Вероніка виграла національну першість, і зробила заявку на участь Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, що відбудеться влітку в Баку. Враженнями від виступів на національній арені та обласній першості, спортсменка поділилася з прес-службою ФЛАЗО.

— Вероніка, які враження від чемпіонату України?

— Виступом у Кропивницькому задоволена — я готувалася на такий результат. Звісно, завжди хочеться вище. Але я рада, що у мене вийшло виграти ці змагання!

— На тренуваннях вдавалося таку планку підкорювати?

— На тренуванні я не стрибаю близько до свого особистого результату, це збиває на змаганнях. До змагань ми спеціально підходимо, на тренуваннях відпрацьовуємо технічні моменти, які в майбутньому складаються в результат.

— Які завдання ставиш перед собою на літній сезон?

— Відібратися на міжнародні старти — Європейський юнацький Олімпійський фестиваль, Чемпіонат Асоціації Балканських федерацій та Міжнародну матчеву зустріч.

— На чемпіонаті області ти стрибала не лише у висоту, а й у довжину, чому вирішила виступити і в цьому виді?

— Для різноманіття, для тренувального процесу — це підтримує гарну швидкість під час розбігу, ну і корисно періодично перелаштовуватися.

— У секторі стрибків у довжину у вас була хороша конкуренція, як думаєш, могла виграти?

— Судячи з сьогоднішнього результату – ні. Але, хотілося б виграти і стрибки у довжину.

Прес-слежба ФЛАЗО