У Запоріжжі відбудеться обласний етап Всесвітнього навчального проекту «Дитяча легка атлетика»

 

 

14 травня на базі комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради відбудеться обласний етап Всесвітнього навчального проекту «Дитяча легка атлетика» (IAAF Kids ‘Athletics) серед закладів освіти інтернатного типу.

У фіналі обласного етапу візьмуть команди шкіл-інтернатів із Запоріжжя, Мелітополя, Новомиколаївки, Чернігівки, Малобілозерки, Гуляйполя, Токмака, Василівки, Бердянська і не тільки, які визначатимуть кращих у трьох групах.

 

Початок змагань о 10.00, урочиста церемонія нагородження запланована на 12.00. У нагородженні призерів та переможців візьмуть участь провідні молоді спортсмени Федерації легкої атлетики Запорізької області – багаторазова чемпіонка  юніорських та юнацьких чемпіонатів України з бігу на 100м та 200м, фіналістка юнацького чемпіонату Європи, Майстер спорту України Вікторія Ратнікова та багаторазовий призер юніорських та юнацьких чемпіонатів України з бігу на 400м, бронзовий призер чемпіонату Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій, Кандидат у майстри спорту України  — Микита Барабанов.

 

Справка: IAAF Kids ‘Athletics — одна з найбільших програм масового розвитку в світі спорту. Спортивна легка атлетика ІААФ, створена в 2005 році, була впроваджена в 134 федераціях-членах і охопила, за оцінками, аудиторію понад 13 мільйонів дітей. Цілі програми ІААФ — зробити атлетику спортом номер один в школах, навчити дітей займатися спортом в цілому і легкою атлетикою зокрема і тим самим сприяти збалансованому та здорового способу життя, а також залучити і підтримати потенційних спортивних зірок майбутнього. IAAF Kids ‘Athletics прагне про забезпечити стійку політику розвитку спорту з легкої атлетики. Метою якого є ознайомлення дітей з легкою атлетикою на базовому рівні.