У Запоріжжі визначилися переможці чемпіонату міста з легкої атлетики

 

 

4 травня на стадіоні СК «Мотор-Січ» відбулися змагання другого дня Відкритого чемпіонату Запоріжжя з легкої атлетики. Відкрили програму дівчата на дистанції 400 м з бар’єрами.

Призові місця у цій дисципліні розподілилися наступним чином:

 

  1. Марина Балаховцева (1.17.5)
  2. Єлизавета Чікалова (1.21.9)
  3. Марія Жаховська (1.25.9)

 

  • Ми проводимо відкритий чемпіонат міста, який вже традиційно відкриває великий літній сезон, і користується великою популярністю. Сьогодні у нас багато команд – наші запорізькі СДЮШОР «Металург», ДЮСШ «Локомотив», «Колос», Спартак, та — приїжджі Пологи, Енергодар, Василівка і навіть гості з Херсонської області, — розповідає віце-президент ФЛАЗО, директор СДЮШОР «Металург» з легкої атлетики Володимир Самоленко, — Сезон цього року дуже довгий і пізній – чемпіонат світу в жовтні. І всі головні старти – чемпіонат Європи серед юніорів, молоді, це липень-початок серпня. Сезон дуже довгий і для того щоб в нього увійти – треба багато стартів, чим більше тим краще. В травні у нас запланована ще низка змагань — чемпіонат Запорізької області який відбудеться 10-11 травня, Універсіада України у Кропивницькому, у Мелітополі вперше відбудеться чемпіонат України з бігу на 10 000 м . А далі у нас весь червень ідуть змагання — чемпіонат України серед юніорів у Луцьку, потім три змагання поспіль у Кропивницькому юнаки 2004 р.н і молодше, 2002 р.н. та молодіжний чемпіонат України, де буде відбір на чемпіонат Європи серед молоді – там стартуватимуть наші лідери Єлизавета Бабій, Анастасія Бризгіна, Вікторія Ратникова, — каже Володимир Анатолійович.

У змаганнях з потрійного стрибка, в рамках відкритого чемпіонату Запоріжжя змагалися юнаки. Місця розподілилися наступним чином:

 

  1. Вадим Острівной (11 м 82 см)
  2. Кирило Кирпиченко (11 м 28 см)
  3. Ілля Дребот (10 м 06 см)

 

  • Я приїхав з Василівки, займаюся у Сергія Костянтиновича, який є моїм вчителем фізкультури і тренером з легкої атлетики. Завдяки йому зацікавився стрибками, і майже два роки займаюся. Спочатку прийшов щоб підтримати своє здоров’я, а зараз вже почала з’являтися мета, хочеться домогтися якогось результату у спорті. Брав участь в місцевих змаганнях брав медалі, і чемпіонаті України. В призи потрапити там не вдалося, адже досвіду ще замало для цього. На тренуванні стрибав 11.40, але  на змаганнях додається хвилювання, так що сьогоднішній результат демонструє те, на що я зараз насправді здатний, — поділився враженнями віце-чемпіон Запоріжжя у потрійному с стрибку, Кирило Кирпиченко.

 

На дистанції 800 м переможцями чемпіонату Запоріжжя стали спортсмени, які і у перши день відзначилися «золотими» медалями – Анна Глигало, яка напередодні підкорила 400 м, та Владислав Урбанович, який був неперевершеним на 1500 м. Переможці та призери бігу на 800 м.

 

Жінки:

  1. Анна Глигало (2.22.2)
  2. Таїсія Пироговська (2.26.4)
  3. Єлизавета Васильєва (2.30.8)

Чоловіки:

  1. Владислав Урбанович (2.11.3)
  2. Дмитро Ласинський (2.12.9)
  3. В’ячеслав Мінаєв (2.18.3)

 

  • Результатом не дуже задоволена, на чемпіонаті України було краще. Сама бігла, ні за ким було бігти, не розрахувала трохи, можна було швидше. Цікавіше коли конкуренція – каже Анна Глигало.
  • Я результатом теж не задоволена, бувало і краще. Але я на 800 м ставки не роблю, адже моя основна дистанція 1500 м, але буду старатися підтягнути і 800 м, — ділиться враженнями Таїсія Пироговська.
  • У мене теж був краще результат в Сумах на змаганнях. Початок сезону, важко було налаштуватися. Буду старатися покращувати на національних стартах, — поділилася враженнями Єлизавета Васильєва

 

  • Займаюся легкою атлетикою півтора роки, зацікавився у військовому ліцеї. Для мене чим довша дистанція, тим мені легше бігти. Довгі дистанції випробовують тебе, і твою витривалість. Багато людей ламається на довгих дистанціях, їм тяжко, а я перемагаю за рахунок морально-вольових якостей. На чемпіонаті міста було цікаво змагатися, тут дуже сильні спортсмени, які багато років тренуються, і я задоволений що зумів поруч з ними показати такий результат, адже я зараз готуюся до чемпіонату України з військового багатоборства— розповів переможець чемпіонату Запоріжжя з бігу на дистанціях 80 та 1500 м Владислав Урбанович.

Заключними у програмі другого дня чемпіонату Запоріжжя з легкої атлетики стали фінальні забіги на дистанції 200 м. За їх підсумками визначилися наступні трійки лідерів:

 

Жінки:

  1. Анастасія Квітка (26.6)
  2. Вероніка Бизова (26.7)
  3. Анна Гордіюк (26.7)

Чоловіки:

  1. Павло Котенко (23.5)
  2. Олександр Сердюк (23.8)
  3. Семен Котляр (24.0)

 

  • Для першого літнього старту це нормальний результат. Далі будемо старатися. Сподіваюся літній сезон вийде добрим. Я спеціалізуюся на дистанціях 200 та 400 м, але вчора 400 не дуже пробігла. А сьогодні вже розійшлася і все вийшло.  Нарешті вдалося поконкурувати з кимось, коли біжиш сам  — не цікаво. А сьогодні азарт, цікаво, ззаду хтось наздоганяє, починаєш швидше бігти – аж самій приємно!, — розповіла про свою перемогу Анастасія Квітка.

  • Ці змагання для мене як контрольне тренування – перевірити свій прогрес. Результат оцінювати складно, адже вітер був дуже сильний, наче в бетонну стіну біг. Попереду у мене Всеукраїнська Універсіада в Кропивницькому. А завдання на сезон – виконати норматив Майстра спорту України,  попередні роки не щастило, тепер подивимось як складеться, — каже Павло Котенко.

 

Вже за тиждень легкоатлети знов зустрінуться на стадіоні «Мотор-Січ», аби розіграти медалі чемпіонату Запорізької області.

 

Результати першого дгя змагань дивыться ТУТ.

 

ФЛАЗО