Запорізька метальниця списа посіла третє місце чемпіонату України, встановивши особистий рекорд

 

Фінішував перший день Командного чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків (2002 р.н. та молодші). Наш край у Кропивницькому представляє сімнадцять спортсменів Федерації легкої атлетики Запорізької області. На першому літньому старті сезону наша молодь демонструє хороші результати.

 

Третє місце у змаганнях з метання списа посіла запорізька спортсменка Ярослава Аполосова (СДЮШОР СК «Металург»). Перша спроба принесла Ярославі кращий результат сезону — 36.51 м, далі спортсменка покращила його до 37.10 м. А у четвертій спробі вихованка Анатолія Кушнірука відправила снаряд вагою 500 грамів на 38 м 02 см, і цей результат не лише приніс Ярославі третє місце, а й став її новим особистим рекордом. Враженнями від встановленого результату дівчина поділилася з прес-службою ФЛАЗО.

 

—             Хотілося показати результат хоча б 39 метрів. Але після першої спроби я сильно прийшла на п’яту, вона стала боліти. І вже після четвертої спроби мені довелося іти до лікаря, робити знеболення. Втім результатом все одно задоволена. Спис вагою у 500 грамів я вперше відправила на таку відстань, перед змаганнями тренувалася на 400-грамовому, — розповіла Ярослава Аполосова.

 

Крім того сьогодні кільком спортсменам вдалося встановити особисті рекорди.

Так на дистанції 400 м покращили особисті кращі показники Анна Глигало -59.75 та Єлизавета Березіна (1:01.83). 100 м  у хлопців з особистими рекордами пробігли Генадій Макшанцев 0 12.0 та  Семен Котляр — 12.08. У дівчат цю дистанції з хорошим результатом пробігла Вероніка Бизова 12.99 сек. У секторі стрибків у довжину персональний рекорд побила Олеся Бордюг, якій підкорилася позначка у 5 метрів.

Сьогодні спортсменів чекає другий день національних змагань.

 

Прес-служба ФЛАЗО