У складі збірної України з гандболу, запорізькі гравці здобули ще одну перемогу у відборі на Євро-2020

Після впевненої домашньої перемоги над Фарерами тренери та гравців збірної України одноголосно говорили, що в гостях буде значно важче. Проте навряд чи вболівальники могли передбачити, що у Копенгагені команді Сергія Бебешка буде настільки складно.

Фарерці відчайдушно боролись і не дозволяли гостям відірватись, а в окремих епізодах й самі виходили вперед. Дуже тривожно стало на 41 хвилині, коли острів’яни повели 20:18, а могли і мати + 3, якби не сейв воротаря Геннадія Комка. Втім всупереч труднощам, зокрема проблемам з реалізацією моментів, збірна України вирвала перемогу. В кінці кожного з таймів після таймаутів Сергія Бебешка команда додавала у грі і робила різницю. Так у другій половині наші хлопці поступались 23:24, проте надалі вирвались уперед 26:24 та 27:25 і в нервовому ендшпілі втримали переможний результат (27:26). За характер, витримку і вміння дотиснути ситуацію на свою користь збірній України слід поставити «відмінно». Ці якості дуже знадобляться у вирішальних турах відбору до Євро-2020. 12 червня збірна України у київському Палаці спорту прийматиме чемпіона світу Данію (19.00), а 16 червня фінішує виїзною грою проти Чорногорії.
До останніх матчів відбору на Євро українці підходять маючи серію з трьох перемог поспіль. Найкращим снайпером збірної є Владислав Остроушко. Після чотирьох ігор у нього 23 м`ячі, 9 з яких він закинув у ворота фарерців у Копенганені.
Відбір на чемпіонат Європи-2020. 4 тур
Фарерські острови — Україна 26:27 (14:15)
Копенгаген. 13 квітня. Royal Arena Kopenhagen
Фарерські острови (голи): Джуруус 2, Селвіг 3, Йоханесн 7, Кро 3, Хансен 3, Сігурбьорнссон 2, Хілдарсон 3, Акралід 2, Егілснес 1
Україна: Комок, Деревянкін; Остроушко 9, Кубатко 4, Гурковський 4, Жуков 3, Онуфрієнко 2, Козакевич 3, Денисов 2, Тільте, Дорощук, Садовий, Кириленко, Ільченко, Жук, Южбабенко.
Штрафний час: 2 – 2
Семиметрові 3/2 – 4/3
Федерація гандболу України