Відбулося засідання тренерської ради Федерації легкої атлетики Запорізької області

На базі Запорізького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, відбулося засідання тренерської ради федерації легкої атлетики Запорізької області, участь в якому взяли президент ФЛАЗО Михайло Букрєєв, перший віце-президент Наталія Власова, віце-президент Володимир Самоленко, а також провідні тренери федерації.
Метою зустрічі стало визначення першочергових завдань ФЛАЗО, та обговорення стратегії розвитку федерації на найближчий час.
Розпочала зустріч начальник управління фізичної культури, молоді і спорту Запорізької облдержадміністрації, перший віце-президент ФЛАЗО Наталія Власова. Вона розповіла, що 2019 року з обласного бюджету на легку атлетику виділено 792 тисячі гривень. Легка атлетика входить до числа пріоритетних видів спорту у Запорізькій області, і у цьому списку посідає високе друге місце, поступаючись лише дзюдо. На сьогодні легкою атлетикою в регіоні займається 745 осіб – це четвертий, за масовістю, вид спорту серед пріоритетних. 


17 запорізьких спортсменів входять до складу національних збірних команд України. Четверо є кандидатами на участь в Європейських Іграх, що відбудуться цього літа в Білорусі. Троє спортсменів на сьогоднішній день входять до списку кандидатів на участь в Олімпійських Іграх 2020 року. Втім, за планами керівництва ФЛАЗО, у перспективі до Токіо мають потрапити п’ять запорізьких легкоатлетів. До речі саме п’ятеро представників ФЛАЗО захищали честь країни на попередніх Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро. І за цим показником легка атлетика лідирує серед інших пріоритетних видів спорту, розповіла Наталія Власова.
Далі присутні обговорили перспективи вирішення проблем з матеріально-технічною базою. З березня за сприяння президента ФЛАЗО вирішено питання, аби лідери збірної Запорізької області, які є кандидатами на участь в Олімпійських іграх, отримали можливість займатися у легкоатлетичному манежі. Триває пошук бази для відновлення повноцінних тренувань для інших вихованців ФЛАЗО.
Також учасники тренерської ради обговорили імовірні шляхи вирішення інших нагальних питань, та стратегію розвитку ФЛАЗО на найближчий час.


Окремим пунктом зустрічі стало привітання іменинників. Грошові премії від Михайла Букрєєва отримали іменинники квітня – Заслужений тренер України Любов Апанович, Заслужений тренер України Костянтин Рурак та заступник директора СДЮШОР «Металург» Любов Сігаєва. Наталія Власова передала подяки за плідну роботу від обласної влади ювілярам – Костянтину Михайловичу Рураку, він цього дня відзначав 45-й день народження, і Любові Дмитрівні Апанович, якій напередодні виповнилося 75 років.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області