БК «Запоріжжя» вигризаэ мысце у півфіналі, здобувши другу перемогу над «Черкаськими Мавпами»

Неймовірна холоднокровність Кіндалла Хілла у вирішальних моментах принесла запоріжцям перемогу в серії


Запоріжжя – Черкаські Мавпи – 81:80 (25:17, 20:22 19:18, 17:23)

 

Запоріжжя: Холтон (15 + 4 передачі – 7 втрат), Кондраков (8 + 5 підбирань + 4 передачі), Мироненко, Хілл (24 + 10 підирань), Пресслі (14 + 6 підбирань) – старт; Шевченко (11), Буц (2), Овдєєнко, Трент (7 + 6 передач)

Головний тренер: Валерій Плеханов

Черкаські Мавпи: Бояркін (3), Кольченко (20 – 5 втрат), Отверченко (10 + 3 перехоплення), Липовцев (3), Скапінцев (2) – старт; Янг (15 + 8 передач), Коуклі (6 + 5 підбирань), Нікс, Ткаченко (11), Чумаков (10)

Головний тренер: Максим Міхельсон

Рахунок у чвертьфінальній серії – 2:1.

Якщо досвіду участі у вирішальних матчах плей-офф побільше у гравців «Черкаських Мавп», то запоріжці плекали надію на додатковий елемент натхнення у вигляді своїх фанів. Не мало, не багато, але команда Валерія Плеханова виграла всі домашні матчі в 2019 році (шість у регулярному чемпіонаті плюс першу гру чвертьфінальної серії з «Мавпами»). Набравши фантастичну форму, нависала загроза однієї помилки, яка могла стати фатальною і перекреслити зусилля всього сезону.

Можливо саме фактор позамежної відповідальності змінив характер третьої гри, порівняно з попередніми. Зі старту простежувалося багато сумбуру та помилок, що призвело до низької реалізації моментів. Аж поки запоріжці не увімкнули швидкість. Менше ніж за дві хвилини Майкл Холтон набрав 10 очок поспіль, а згодом за такий же проміжок часу шість балів відвантажив гостям Джервон Пресслі. Господарі вперше втекли у відрив на солідні «+11». Цей ривок допоміг «Запоріжжю» на куражі завершити стартову чверть 25:17.

Потім гра повернулася у спокійне русло, де комфортніше почували себе «Черкаські Мавпи». Замість очікуваної перепалки з периметру і властивого для цих команд «run and gun» суперники пропонували один одному більше позиційного нападу, який швидко гасили фолами. У таких умовах нікому не вдавалося заволодіти перевагою, однак здобутий гандикап на самому початку зберігав «Запоріжжю» статус лідера – 45:39. Команда Валерія Плеханова відкинула затію далекобійної артилерії у першій половині, виконавши лише п’ять спроб з-за дуги (1/5 – 20%), суперник хоч і кидав утричі частіше, але так само з сумнівним успіхом (3/14 – 21%).

Після великої перерви запорізька публіка, яка звикла бачити перфоманс від Маліка Трента, чекала його пробудження у такий важливий момент. 16 хвилин ігрового часу американець провів дуже скромно, реалізувавши лише один кидок з гри. Фактор його емоційного піднесення міг розкачати човен відповідальності у такій грі, але, забігаючи наперед, цього так і не станеться. «Черкаські Мавпи» вперто продовжували гнути свою лінію, диктуючи максимально в’язкий темп. Похитнути їх вдалося Володимиру Шевченку, коли той відрядив до ворожого кошика два поспіль триочкових. «Запоріжжю» вдалося повернути двозначну перевагу, щоправда не надовго. Підсумок трьох чвертей зберігав максимальну інтригу – 64:57.

Справедливо, що за такої гри розв’язка настала на останній хвилині. Тут варто відмітити Кіндалла Хілла, який у заключній чверті став одноосібним ватажком запоріжців. Він брав ініціативу на себе, зібравши протягом матчу 13 фолів. У вирішальних моментах Хілл бездоганно виконував кидки з лінії, хоча гості таки максимально розпалили інтригу за півтори хвилини до сирени – 76:76. Публіка у палаці спорту «Юність» здійнялася на ноги, а в повітрі буяло неймовірне напруження. Вирішальні атаки всієї серії. Володимир Шевченко та Кіндалл Хілл приносять «Запоріжжю» по два бали, Брендон Янг кожного разу відповідає лише одним влучанням з лінії штрафних. Загладити провину партнера міг Руслан Отверченко і саме його промах обрушив шанси «Мавп» перекреслити усі невдачі цього сезону. Майкл Холтон притримав інтригу, влучивши один штрафний, але вісім секунд свого володіння запоріжці провели з м’ячем в руках. Фінальна сирена принесла «Запоріжжю» перемогу – 81:80, а разом з нею історичний вихід у півфінальну стадію плей-офф Суперліги.

Тепер 5-го і 7-го квітня наша команда відкриває нову серію до трьох перемог домашніми матчами з «Київ-Баскетом».

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»