БК «Запоріжжя» втретє зіграє з «Черкаськими мавпами» за вихід по півфіналу

Вирішальний матч за вихід у півфінал відбудеться в понеділок на майданчику БК «Запоріжжя»

Черкаські Мавпи – БК Запоріжжя 101: 91 (22:26 25:24, 32:16, 22:25)

Мавпи: Бояркін (2), Отверченко (30 + 5 передач), Кольченко (17 + 7 передач), Липовцев (2 + 4 підбирання), Скапінцев (2) – старт; Коуклі (21+ 7 підбирань), Ткаченко (1), Янг (19 + 5 підбирань + 7 передач), Нікс (5), Воєвода, Чумаков (1), Сергєєв (1).

Головний тренер: Максим Міхельсон

Запоріжжя: Холтон (17 + 5 передач), Кондраков (4 + 4 підбирання), Мироненко (9), Хілл (15 + 9 підбирань + 4 передачі), Пресслі (14) – старт; Шевченко (13 + 5 підбирань), Овдєєнко (2), Трент (15 + 5 передач + 3 перехоплення), Буц (2), Тітов.

Головний тренер: Валерій Плеханов

Рахунок у серії – 1:1.

Початок матчу був просто казковим для запоріжців. Несподівано команду повів за собою Джервон Пресслі. Американський велетень БК «Запоріжжя» за шість хвилин ігрового часу набрав дев’ять очок, а гості отримали подвійну перевагу в рахунку – 21:10. У черкасців простежувалися проблеми на периметрі допоки сьома спроба не принесла успіх. На останніх секундах чверті Брендон Янг оформив три з фолом, трохи поліпшивши ситуацію для господарів – 22:26. Кріс Коуклі був найкориснішим серед гравців «Мавп», набираючи більшість командних очок – 12.

У другій чверті малюнок гри не змінився. Запоріжці діяли агресивніше і завдяки Володимиру Шевченку та Майклу Холтону швидко повернули собі перевагу «+10». Згодом другий дальній влучив Андрій Мироненко, а Джервон Пресслі набрав свої 13 очок ще в першій половині – так гості домоглися максимальної переваги в матчі – 27:43. Від такої гри не витримали нерви Ігора Бояркіна. Розігруючий «Мавп» отримав два технічних фоли, через що був відправлений у «далеке плавання». Як з’ясується потім, вилучення лише загартувало команду Максима Міхельсона.

Саме у цей момент полетіло у Руслана Отверченка. Взявши на пристрілку чотири спроби, він видав неймовірну серію влучань з дальної дистанції. Три поспіль «бомби» снайпера «Черкаських Мавп» повернули їх у гру. За рахунок Отверченка та надрезультативного Коуклі (18 очок у першій половині), господарі скоротили відставання до перерви – 47:50.

Визначальною у матчі стала третя чверть. Ривок у дебюті 10:0 перевернув усе з ніг на голову. Отверченко продовжував влучати все, тоді як запоріжцям у нападі постійно чогось бракувало. У важливий момент команда виявилась залежною від Маліка Трента, у якого цього вечора не виходила гра ні в нападі, ні в захисті. А от черкащани на куражі провели весь відрізок. Як підсумок, подвійна перевага в рахунку за підсумком 10-хвилинки і зміна лідера – 79:66.

Останній відрізок, на жаль, переломним не став. Навіть після того як господарі втратили Брендона Янга через травму і команда номінально залишилася без першого номера, «Мавпи» продовжували тримати запоріжців на комфортних «+10». Нав’язавши свою гру, діючий чемпіон України спокійно втримав перевагу. Кращий матч у сезоні Руслана Отверченка (30 очок) допоміг «Черкаським Мавпам» зрівняти рахунок у серії і вперше перемогти «Запоріжжя» на своєму майданчику – 101:91.

Тепер серія повертається в Запоріжжя, де команди зіграють вирішальний матч за вихід у півфінал 1 квітня у понеділок, починаючи з 18-ої 30.

 

 Прес-служба БК Запоріжжя