БК «Запоріжжя» розпочинає серію плей-офф побиттям чемпіонів

Команда Валерія Плеханова повела у серії до двох перемог і в п’ятницю продовжить чвертьфінальну серію в Черкасах

Запоріжжя – Черкаські Мавпи 105:87 (25:27, 31:11, 27:27, 22:22)

Запоріжжя: Холтон (20 – 4 втрати), Кондраков (10 + 8 підбирань + 6 передач + 3 перехоплення), Хілл (15 + 8 підбирань + 3 перехоплення), Мироненко, Пресслі (9 + 2 блок-шоти – 7 втрат ) – старт; Шевченко (13), Буц, Тітов, Трент (35 + 8 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення), Овдєєнко (3)

Головний тренер: Валерій Плеханов

Черкаські Мавпи: Бояркін (9 передач), Кольченко (15 – 4 втрати), Отверченко (3), Липовцев (3 + 6 підбирань), Скапінцев (2) – старт; Б. Янг (25 + 6 передач), Коуклі (13), Ткаченко (12 + 2 блок-шота), Нікс (5 + 5 підбирань), Чумаков, Воєвода (9)

Головний тренер: Максим Міхельсон

Перша чверть минула в жорсткій боротьбі, яка призвела до великої кількості фолів з обох сторін. Така картина гри була більше на руку запоріжцям, які традиційно зробили акцент на швидкі атаки і контратаки. Якщо фірмові проходи захисників не завжди приносили успіх, то прекрасна реалізація триочкових (80%) давала потрібну перевагу. Джервон Пресслі атакував з-під щита без промахів, однак справжнім лідером на майданчику був Майкл Холтон. Його 4 з 5 дальніх дозволили запоріжцям набрати 25 очок у дебютному відрізку. Наприкінці чверті «Мавпи» додали в агресії. Після того як Кіндалл Хілл отримав ушкодження і залишив майданчик, гості зуміли зробити ривок і навіть завершити відрізок на свою користь. Результативна гра лави «Черкаських Мапв», яка принесла 19 з 27 командних очок, дозволили ім мінімально виграти стартову чверть – 27:25.

У другій десятихвилинці Хілл повернувся на майданчик, що додало наснаги партнерам. По-справжньому прокинувся Малік Трент, який у нападі виглядав незрівнянно. Запоріжці виграли ключовий відрізок матчу 31:11, а Трент зумів принести своїй команді 15 очок в одній чверті. Крім цього, ефективно діяли Юрій Кондраков з Володимиром Шевченком. Надійний захист та швидкі фастбрейки забезпечили команді Валерія Плеханова солідний гандикап за підсумком першої половини – 56:38.

Третя чверть розпочиналася у такому ж піднесенні, як минула попередня. Баскетболісти «Запоріжжя» відкрили другу половину ривком 10:1, після якого промайнула думка, що на цьому можна ставити крапку. Але Брендон Янг так не вважав. Індивідуальні 14 очок американця в одній чверті простимулювали партнерів. У важливий момент «Мавпи» не відпустили суперника у завчасне святкування. Щоправда, й відіграти 18 очок у заключні 10 хвилин завдання було надскладним. Але черкасці спробували. Максимально, на що спромоглася команда Максима Міхельсона – це наблизитися на відстань 12 балів. Цього було мало, тому завдяки індивідуальній майстерності гравці «Запоріжжя» довели справу до результативної перемоги – 105:87.

Щодо індивідуалій, то найкращим гравцем матчу став захисник господарів Малік Трент, Американець, за традицією, увійшов до гри з лави, набрав 35 очок, зробив 8 підбирань, 4 передачі та 3 перехоплення, а його рейтинг ефективності становив переконливі 40 балів.

Наша команда повела у чвертьфінальній серії плей-офф до двох перемог. Друга гра в Черкасах 29 березня.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»