У Запоріжжі визначився переможець Чемпіонату України з гандболу «Стрімкий м’яч» серед юнаків 2006 р.н.

 

6-10 березня у Запоріжжі відбувся фінал Чемпіонату України з гандболу серед юнаків 2006 р.н. «Стрімкий м’яч». За нагороди на майданчику спортивного комплексу «Мотор-Січ» сперечалися вісім кращих команд країни, які вибороли це право на зональних етапах змагань.

Спершу юні гандболісти змагалися у групах:

Група А

  • КДЮСШ м.Вишгород
  • СДЮШОР ім.Лагутіна
  • ДЮСШ м.Овідіополь
  • ДЮСШ смт.Іванівка

 

група Б

  • ДЮСШ ім.ЗТУ Воропая П.М. м.Сквира
  • ДЮСШ м.Чорноморськ
  • СДЮШОР ЗТР м.Запоріжжя
  • ДЮСШ№1 Камя’нське

Завершивши груповий етап без поразок, до фіналу вийшли КДЮСШ Вишгород та ДЮСШ ім.ЗТУ Воропая П.М. (м.Сквира). У вирішальній грі з перших хвилин лідирували юні гандболісти Вишгорода, і до кінця матчу гравцям зі Сквири так і не вдалося їх наздогнати — 20:15.

У грі за третє місце зіграли колективи, які стали другими у своїх групах — ДЮСШ Чорноморськ та  СДЮШОР ім.Лагутіна (Запоріжжя). Перший тайм хлопці провели щільно крокуючи очко в очко. Та у другій половині зустрічі запоріжців стрімко пішли у відрив, завершивши  «бронзовий»  матч на свою користь – 34:26.

В матчі за 5 місце СДЮШОР ЗТР (Запоріжжя) був сильнішим за ДЮСШ смт.Іванівка  30:20. А у грі за 7 місце ДЮСШ№1 Камя’нське обіграла ДЮСШ Овідіополь 20:14.

Урочисту церемонію нагородження переможців та призерів змагань провів начальник управління фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віталій Масло, який спеціально для цього прибув у Запоріжжя,  та начальник Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Андрій Муштай.

 

  • Я вам скажу відверто, колись і мої вихованці стояли на цьому місці, і чекали нагородження. Мені дуже приємно бути тут. Я хочу передати вам відання від голови Комітету з фізичного виховання та спорту Вадима Григоровича Стеценка та президента федерації Учнівського спорту України Романа Володимировича Греби, — сказав під час церемонії нагородження Віталій Масло, — Пригадую як і до мене в четвертому класі прийшов тренер¸ і запропонував грати в гандбол. Багато часу пройшло з тих пір, і ось я вже такий дорослий дивлюся на вас, як ви граєте в гандбол. Ця гра сильних, гра яка формує характер, тут виграє сильніший! І це дуже приємно, що гандбол розвивається!

  • Запоріжжя – визнана гандбольна столиця України, три наші команди лідирують у чемпіонаті Української Суперліги, запоріжці складають основу національних збірних різного віку, в місті працює кілька потужних гандбольних шкіл. Тож де як не в Запоріжжі проводити фінальні змагання дитячих змагань! Нажаль господарям паркету цього разу трохи не пощастило, наші хлопці посіли третє і п’яте місця. Зовсім трохи не вистачило команді СДЮШОР Лагутіна, аби потрапити до фіналу – програли Вишгороду кілька м’ячів. Та без поразок не буває перемог. Вітаю всіх з успішним завершенням чемпіонату, — зазначив Андрій Муштай.

Результати Чемпіонату України з гандболу серед юнаків 2006 р.н. «Стрімкий м’яч»

 

  1. КДЮСШ м.Вишгород (кращий гравець Вадим Булах)
  2. ДЮСШ ім.ЗТУ Воропая П.М. м.Сквира (кращий гравець Давид Сидоренко)
  3. СДЮШОР ім.Лагутіна (кращий гравець Ярослав Волков)
  4. ДЮСШ м.Чорноморськ (кращий гравець Георгій Соловйов)
  5. СДЮШОР ЗТР м.Запоріжжя (кращий гравець Владислав Станєв)
  6. ДЮСШ смт.Іванівка (кращий гравець Іван Асоцький)
  7. ДЮСШ№1 Камя’нське (кращий гравець Артем Усенко)
  8. ДЮСШ м.Овідіополь (кращий гравець Ярослав Лазуткін)

 

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ

ФОТО: Олена Назаренко