Запорізькі дзюдоїстки у топ-20 світового рейтингу за підсумками року

 

Завершивс міжнародний загальний рік для представників дзюдо. За підсумками 2018-го Україна знов потрапила до 20-ки кращих світових збірних, посівши 18 місце рейтингу за підсумками всіх змагань, всіх вікових категорій, що входять до календаря IJF. В доробку українців 29 золотих, 28 срібних і 69 бронзових медалей, завойованих на чемпіонатах світу і Європи, турнірах Гран-Прі та Гран Слем, відкритих Континент кубках, Кубках Європи серед кадетів, юніорів та дорослих. Чималу кількість нагород поклали до національної скарбнички запорізькі спортсмени, як результат – високі місця у світовому олімпійському рейтингу!

 

14 місце світового рейтингу у категорії до 48 кг посідає Марина Черняк. У році що минає Марина стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи у Тель-Авіві. Виграла золото Гран-Прі у Гаазі та була бронзовою призеркою Гран-Слем у Парижі та Гран-Прі Туніса.

Надзвичайно продуктивним був цей сезон для Галини Тарасової. Вихованка Євгена Брехова , виборола срібло на EUROPEAN OPEN LISBON, була третьою на Гран-Прі Туніса та Гра-Прі Анталія, а також здобула бронзу командного чемпіонату Європи в Єкатеринбурзі. Також в активі спортсенки пяті позиції турнірів Гран-прі, Гран-Слем та чемпіонату Європи. Сьома позиція на WORLD MASTERS, та дев’яте місце чемпіонату світу. Всі ці успіхи дозволили запоріжанці посісти 17 місце світового рейтингу у ваговій категорії +78 кг.

 

У чоловічому рейтингу найкращу позицію серед запоріжців має Станіслав Бондаренко, який за підсумками року розташувався на 28 місці у ваговій категорії +100 кг. В активі важковаговика бронза відкритого кубка Європи у Мінську, та п’яте місце змагань цієї ж серії у Софії.

 

«ЗА!спорт»